OBOJICA SU ŽELELA DA BUDU NAJBOLJI U ŠKOLI I OBOŽAVALA SU IGRICE: 5 jezivih podudarnosti dečaka-ubice iz Sijetla i Koste Kecmanovića

Autor:

Svet

22.10.2024

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petnaestogodišnji dečak iz okoline američkog grada Sijetla ubio je jutros majku, oca, dva brata i sestru, dok je druga sestra preživela masakr tako što se sakrila u kupatilu.

OBOJICA SU ŽELELA DA BUDU NAJBOLJI U ŠKOLI I OBOŽAVALA SU IGRICE: 5 jezivih podudarnosti dečaka-ubice iz Sijetla i Koste Kecmanovića

Foto: youtube.com/kiro7 printscreen

Sjedinjene Američke Države potresla je jutros tragedija koja se dogodila u gradiću Fol Siti u okolini Sijetla.

Tamo je 15-godišnji dečak zaštićenog identiteta ubio roditelje, dva brata i sestru, dok je druga sestra preživela tako što se sakrila u kupatilu.

Dečak je u međuvremenu uhapšen i nalazi se u policijskoj stanici Sijetla.

 

 

Zločin je potresao gradić, a komšije, potpuno šokirane vešću, naglašavaju da se radi o bogatoj porodici, koja je želela svom sinu, najstarijem detetu u kući - da obezbedi sve.

- To je prilično lepo mesto, niska stopa kriminala. Ovo je jedan od kvartova gde pobegnete od haosa koji nosi sa sobom veliki grad, dođete na mirno mesto, ali najgore stvari mogu da se dese svuda - kao što vidite - rekao je detektiv Majk Melis za Fol Siti.

Slučaj masakra u Fol Sitiju, sudeći prema profilu roditelja ubice i samog dečaka, dosta podseća na slučaj Koste Kecmanovića u Beogradu i masakr koji je počinio u školi "Vladislav Ribnikar" kad je ubio devetoro dece i čuvara.

Ovih pet podudarnosti zajedničke su kod dečaka-ubice u Fol Sitiju i Koste Kecmanovića:

1. VIDEO-IGRICE

Oba dečaka su mnogo vremena trošila na igranje igrica koje su za odrasle. Pucačine, zatvorene čet-grupe i instrukcije starijih šta da rade u igri, oba dečaka su to iskusila na svojoj koži.

2. OCENE

I Kosta Kecmanović i dečak-ubica bili su opterećeni ocenama. Američki mediji naglašavaju da je 15-godišnjak iz Fol Sitija, iako se školovao od kuće, po svaku cenu želeo da ima najbolje ocene i da je mnogo dramio kad neki zadatak ne bi uradio savršeno.

3. RODITELJI

Roditelji Koste Kecmanovića očigledno su, što se vidi dosad na suđenju u Beogradu, napravili niz propusta u obrazovanju i praćenju deteta, čim su dozvolili da se situacija otme kontroli i da Kosta počini najgnusniji zločin u novijoj istoriji Srbije.

Ubijeni roditelji dečaka-ubice iz Fol Sitija bili su opterećeni poslom i željom da, i pored ogromne količine novca, u posedu imaju još, pa su zapostavili sina, misleći da je jedino važno da sedi u kući i uči. Nigde socijalizacije, potpuna izolovanost od sveta.

4. KOMPLEKS VELIČINE

Roditelji dečaka-ubice iz SAD verovali su da su iznad komšiluka, kraja u kojem žive, samim tim što su najimućniji. 

Shodno tome, dečak je odrastao učeći iz kuće uz stav roditelja da je tako bolje za njega i nije imao priliku da se druži s vršnjacima i shvata realno stvari oko sebe.

Slično njima, i roditelji Koste Kecmanovića očito su smatrali za sebe da su iznad drugih, što pokazuje i ponašanje Miljane Kecmanović na sudu, gde, prema kazivanju svedoka, i pored užasnog čina njenog sina, ne haje mnogo za žrtve i porodice nastradalih.

5. LAŽNA SLIKA IDILE

U oba slučaja, i kod Kecmanovića i kod roditelja dečaka-ubice iz Fol Sitija, primetna je želja da se spoljnom svetu porodice predstave kao idealni i uspešni.

To se, nažalost, u oba navrata pokazalo kao tragično.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading