URAGAN URNISAO IRSKU, ŠKOTSKU I VELS! Talasi preko 20 metara i udari vetra koji nose sve pred sobom!

Autor:

Svet

22.10.2024

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apokalipsa!

URAGAN URNISAO IRSKU, ŠKOTSKU I VELS! Talasi preko 20 metara i udari vetra koji nose sve pred sobom!

Foto: x/marco urrutia

Orkanska oluja pogodila severozapadnu Evropu

Snažan ciklon doneo je orkansku oluju severozapadnim predelima Еvrope. Proteklih dana na najačem udaru našli su se Irska, Vels i Škotska, a ove predele pogodila je oluja nalik uraganskoj.

Vetrovi su bili preko 100, pa i do 130 kilometara na sat, a najjači udari od 150 kilometara na sat zabeleženi su na zapadu Škotske. Osim velike brzine, ova oluja se istakla i veoma obilnim padavinama, koje su dodatno otežavale situaciju.

Ogromni talasi i prekid saobraćaja

Na obalna područja obrušili su se ogromni talasi. Posebno je zapažena visina talasa od neverovatnih 20 metara na Atlantiku, nedaleko od obale Irske. Ovi ekstremni uslovi prouzrokovali su ozbiljne probleme u saobraćaju, kako na kopnu, tako i u vazduhu. Oluja je ometala sve vidove saobraćaja, a brojni avioni su imali poteškoća prilikom sletanja, što je dodatno doprinelo haosu i neizvesnosti.

Stabilizacija vremena nakon oluje

Srećom, olujni sistem je prošao i došlo je do potpune stabilizacije vremena. Nakon razornih udara vetra i obilnih padavina, situacija se smirila, omogućavajući građanima da počnu sa obnovom i sanacijom eventualnih šteta.

Ovakvi ekstremni vremenski uslovi su retki na ovim prostorima, ali kada se dese, ostavljaju velike posledice. Važno je da se građani pridržavaju saveta nadležnih službi i budu spremni za takve nepredviđene situacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading