BRUKA! GRLJENJE NA AERODROMU OGRANIČENO NA TRI MINUTA: Ovo sleduje ako prekoračite termin, a evo kako PRAVDAJU ODLUKU

Autor:

Putovanja

22.10.2024

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kažu da neće biti specijalne policije

BRUKA! GRLJENJE NA AERODROMU OGRANIČENO NA TRI MINUTA: Ovo sleduje ako prekoračite termin, a evo kako PRAVDAJU ODLUKU

Foto: Shutterstock

Međunarodni aerodrom u Danidinu, gradu na Južnom ostrvu na Novom Zelendu, nedavno je uveo neobično ograničenje - maksimalno trajanje grljenja od tri minuta. Ovo pravilo deo je šireg plana aerodroma da se poboljša bezbednost i izbegne gužva u zoni dolazaka i odlazaka.

Bezbednost i gužva kao glavni razlozi

Republika

Foto: Profimedia

Ograničeno grljenje na aerodromu

Izvršni direktor aerodroma Dan de Bono istakao je da su poruke upozorenja u zonama iskrcavanja i ukrcavanja često "prilično intenzivne" i da mogu uključivati izricanje kazni, što je nešto što je aerodrom želeo da izbegne. Prema rečima De Bonoa, previše ljudi se zadržavalo u zoni, oduzimajući prostor drugim putnicima.

Nova pravila izazvala su pometnju

Ovo neobično pravilo izazvalo je različite reakcije među putnicima i korisnicima društvenih mreža. Dok su neki izrazili nezadovoljstvo i smatrali da niko ne bi trebalo da diktira koliko dugo treba da se grle, drugi su pohvalili aerodrom zbog prijateljskog pristupa u vreme kada mnogi aerodromi širom sveta uvode takse za prolazak kroz zone dolazaka i odlazaka.

Emocije na aerodromu

Republika

Foto: Privatna arhiva

Ograničeno grljenje na aerodromu

De Bono je istakao da su aerodromi mesta gde su emocije veoma jake, te da je osoblje tokom godina videlo neke veoma zanimljive stvari. Ponekad su putnici koristili zonu odlaska za upuštanje u ljubavne radnje u poslednjem trenutku, što je verovatno doprinelo uvođenju ovog ograničenja.

Neće biti specijalne jedinice policije

Iako je nezadovoljstvo zbog ovog pravila u porastu, De Bono je naglasio da aerodrom neće imati specijalnu jedinicu policije koja bi sprovodila pravilo o trajanju zagrljaja. Umesto toga, osoblje će ljubazno zamoliti putnike da se upute ka parkingu kako bi omogućili prostor za druge.

Ovo novo pravilo definitivno je izazvalo mnogo pažnje i diskusija među putnicima, ali ostaje da se vidi kako će se ono odraziti na iskustvo putovanja kroz aerodrom u Danidinu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading