I VLADAJUĆA STRANKA I OPOZICIJA PROGLASILI POBEDU! Zatvorena biračka mesta u Gruziji!

Autor:

Svet

26.10.2024

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izlazna anketa Formula pokazala je da će vladajuća partija biti pojedinačno najveća partija, ali da će četiri glavne opozicione stranke zajedno imati 83 mandata.

I VLADAJUĆA STRANKA I OPOZICIJA PROGLASILI POBEDU! Zatvorena biračka mesta u Gruziji!

Foto: Tanjug/AP Photo/Kostya Manenkov

U Gruziji su zatvorena biračka mesta na parlamentarnim izborima, a vladajuća stranka i opozicija proglasile su pobedu.

Izlazne ankete rivalskih stranaka pokazuju značajno različite projekcije rezultata izbora, prenosi Rojters. Prema anketi Imedi TV kanala, vladajuća partija Gruzijski san ostvarila je pobedu osvojivši 56 odsto glasova.

Sa druge strane, izlazne ankete koje su objavile proopozicioni kanali Formula i Mtavari Arkhi, opozicione prozapadne partije mogle bi da osvoje 150 mesta u paralmentu.

Nekadašnji premijer, milijarder i osnivač vladajuće stranke Bidžina Ivanišvili proglasio je pobedu. '

- Uveravam vas, naša zemlja će postići veliki uspeh u naredne četiri godine - rekao je Ivanišvili. Istovremeno, opozicija je proglasila pobedu, saopštivši da je na putu da osvoji većinu, dok se prvi rezultati očekuju uskoro. '

- Evropska Gruzija pobeđuje sa 52 odsto uprkos pokušajima nameštanja izbora i bez glasova dijaspore -  rekla je predsednica Salome Zurabičvili na mreži X.

Izlazna anketa Formula pokazala je da će vladajuća partija biti pojedinačno najveća partija, ali da će četiri glavne opozicione stranke zajedno imati 83 mandata. Četiri glavna opoziciona bloka u Gruziji su duboko podeljena i potencijalna saradnja ostaje neizvesna, navodi britanska agencija.

A kakav je skandalozan predlog Zapad uputio Tbilisiju pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading