Konobar u vodećem obrenovačkom restoranu otkrio šta je gostima i dalje neobično!
Popuštanje mera koje su građane dugo držale zatvorene u domovima dočekano je sa velikom radošću. Nakon mesec i po dana izolacije, mnogi su pohrlili da popiju kafu u omiljenim kafićima i da uživaju u slobodnim popodnevnim satima.
Otvaranje ugostiteljskih objekata najviše je obradovalo goste. O tome da nije teško pridržavati se pravila u cilju očuvanja zdravlja i da je lepo vratiti se na radno mesto posle toliko dana pauze posvedočio je Danilo Stublinčević (21), konobar u jednom od vodećih obrenovačkih restorana, koji se nalazi na mestu gde je otvorena prva kafana u Obrenovcu.
Danilo je za Srpski telegraf govorio i o tome šta je sve drugačije nakon ponovnog otvaranja ovog ugostiteljskog objekta.
Restoran nije radio od 16. marta, a pripreme za njegovo otvaranje nakon duže pauze zbog koronavirusa, završene su već u četvrtak. Na ulazu u restoran postavljena je dezinfekciona barijera, svim zaposlenima podeljen je pravilnik ponašanja, a gosti imaju na raspolaganju dezinfekciona sredstva i maramice.
Danilo je objasnio da svako od konobara u svakom momentu nosi masku i rukavice i da se flašice sa pićem dezinfikuju nekoliko puta, i uvek pre donošenja na sto. Unutar restorana svaki drugi sto je odvojen za sedenje, i za njim mogu biti maksimalno 4 osobe, dok u toalet može ući samo jedna.
- Na ulazu u restoran i u toalet nalazi se uputstvo o merama prevencije za korisnike usluga ugostiteljskih objekata. Mušterije se pridržavaju ovih mera zaštite, ali i dalje im je neobično što, dok ih uslužuju, konobari nose masku i rukavice, i to im često izmami osmeh - govori Danilo.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)