NOVI DETALJI POSLE HAPŠENJA DIREKTORA TRGOVINSKOG LANCA AMAN: Kraljevi trgovine i divlje gradnje!

Autor: M.J. - E.S.T.

Vesti

20.06.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

N. P. i M. V., osim divlje gradnje od čak 40.000 kvadrata, zidali na više lokacija objekte vredne desetine miliona evra

NOVI DETALJI POSLE HAPŠENJA DIREKTORA TRGOVINSKOG LANCA AMAN: Kraljevi  trgovine i divlje gradnje!

Foto: E-stock, privatna arhiva

hronika

Višemesečna istraga Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu rezultirala je u sredu hapšenjem direktora velikog trgovinskog lanca "Aman" N. P. (43), ali i bivšeg direktora kompanije "Aman real estate" M. V. (57), koja se bavi, kako je zvanično navedeno na sajtu Agencije za privredne registre, kupovinom i prodajom vlastitih nekretnina.

TEK SLEDE HAPŠENJA

Ova višegodišnja sprega kralja trgovine i kralja divlje gradnje dugo je bila pod lupom istražitelja, sklapane su kockice i traženi čvrsti dokazi da im se lisice stave na ruke. Pali su zbog bespravne gradnje objekta od 40.000 kvadrata u Surčinu, uhapšena su još četvorica saučesnika, dok se za jednim još traga.

- Javni tužilac je takođe dao nalog za hapšenje izvođača radova M. D. (71) zbog krivičnog dela gradnje bez građevinske dozvole. Nalog je izdat za privođenje i lažnih investitora M. N. (40) i S. M. (65), koji su građevinskim inspektorima priložili ugovore o zakupu poslovnog prostora s direktorima "Aman" d. o. o. i "Aman real estate" da bi prikrili prave izvršioce krivičnih dela - saopštilo je tužilaštvo.

Međutim, nakon temeljne istrage, otkriveni su pravi investitori i utvrđeno da su ugovori bili fiktivni da bi se istina prikrila. Kako se sumnja, pomenuti dvojac direktora gradio je bespravno na više lokacija, a investicije se mere desetinama miliona evra.

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, istraga i hapšenja neće se na ovome i završiti. Kako je naš list već pisao, u prljavi posao su uključeni mnogi, od biznismena, preko funkcionera javnih preduzeća, pa čak i do pojedinaca u MUP koji su prijave građevinskih inspektora gurali u fioke.

DIREKTOR NA ODMORU

- Predmet istrage je i direktor Elektrodistribucije Zemun Boris Petrović, za koga se sumnja da je omogućio strujni priključak nelegalnoj građevini - kaže naš izvor.

Tragom te informacije kontaktirali smo gospodina Petrovića na službeni mejl, ali smo dobili odgovor da je on na odmoru i da pitanja postavimo preko drugog mejla.

- Korisno bi bilo da navedete pravni osnov za pitanje i svakako adresu divljeg objekta koji Vas interesuje, jer će Vaš zahtev prvo obrađivati pravna služba EDS. Hvala - stoji u kratkom odgovoru.

Nasrnuli i na EXPO 2027.

Treće tužilaštvo je saopštilo i da su pretreseni stanovi i poslovne prostorije uhapšenih, gde je oduzeta poslovna dokumentacija. A koliko je građevinska mafija drska govori i činjenica da su na divlje gradili čak i na području koje obuhvata kompleks EXPO 2027.
- Radi se o nelegalnoj betonskoj bazi, što je takođe predmet istrage - otkriva naš izvor.

Načelnica potpisuje sve dozvole

Naš izvor iz istrage tvrdi i da su pojedini zaposleni u opštini Surčin bili umešani u prljave poslove s građevinskom mafijom, što su oni u odgovoru demantovali:
- Sve građevinske dozvole na teritoriji GO Surčin, koje su u nadležnosti Uprave GO Surčin, izdaju se u skladu s Zakonom o planiranju i izgradnji, odnosno s važećim urbanističkim planovima i s odgovarajućim pravnim osnovom predviđenim Zakonom.
Dodaje se da su načelnik odeljenja za urbanizam, građevinske i komunalne poslove Uprave GO Surčin Dobrinka Tošić (na slici) ili neko iz tog odeljenja kog ona ovlasti jedini ovlašćeni za elektronsko potpisivanje prilikom izdavanja svih akata koje se izdaju kroz CEOP.

Lisice i za Sarija Kalila

Sadašnji direktor "Aman real estate" Sari Kalil juče je uhapšen, saopštilo je Treće osnovno tužilaštvo koje podseća da je za njim bila raspisana potraga.
- On će danas biti saslušan zajedno sa ranije uhapšenim N. P., M. V. i M. D. - stoji u saopštenju.
Juče su saslušana i dvojica lažnih investitora S. M. i M. N. koji se terete da su priložili fiktivni ugovor i na taj način prikrili prave investitore. Oni su negirali krivicu, ali im je Treći osnovni sud, na predlog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana kako ne bi uticali na svedoke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Seka

20.06.2024 21:35

Amanska mafija. Nije ni čudo što su na ulazu u dorekciju u Bežaniji svojevremeno postavili obezbedjenje. To sam videla kada sam raskidala radni odnos sa njima. Maloprodanji objekti su im prljavi,plate mizerne,celokupna slika jad. Treba ih hitno zatvoriti!!

Odgovori 12 6