JAKA OLUJA IDE KA BEOGRADU, ALI I OVIM DELOVIMA SRBIJE! RHMZ izdao upozorenje! ODLOŽITE OBAVEZE, NE IZLAZITE NA ULICE!

Autor:

Vesti

27.06.2024

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oluja se premešta u jugozapadnoj i južnoj visinskoj struji i ide prema Beogradu.

JAKA OLUJA IDE KA BEOGRADU, ALI I OVIM DELOVIMA SRBIJE! RHMZ izdao upozorenje! ODLOŽITE OBAVEZE, NE IZLAZITE NA ULICE!

Foto: Shutterstock

Širom Srbije ovog poslepodneva ima pljuskova sa grmljavinom, naročito u zapadnim, centralnim, istočnim i jugoistočnim predelima Srbije.

Najintenzivniji grmljavinski procesi trenutno su nad Kolubarskim okrugom i širem područjem Valjeva i Uba, piše Telegraf.rs. Na ovom području ima veoma veoma obilnih pljuskova, jakih gromova i grada.

Oluja se premešta u jugozapadnoj i južnoj visinskoj struji i ide prema Beogradu.

U narednim minutima na udaru ove snažne nepogode naći će se južni i jugozapadni obod Beograda, a na direktnom udaru na narednih sat vremena našlo bi se šire područje Lazarevca i Obrenovca. Na ovom području bilo bi opasnosti od grada, jakih gromova i vrlo obilnih pljuskova, a olujni oblak potom bi se premeštao zapadnim obodom Beograda prema Boljevcima, Jakovu, Surčinu, Ugrinvcima i Dobanovcima, potom dalje ka preko Srema ka Inđiji i preko Fruške Gore ka Bačkoj i Novom Sadu.

U ostalim delovima Beograda bilo bi tek slabih pljuskova sa grmljavinom, a istočnije od centra grada kao i širi centar grada prošli bi bez kapi kiše, dok bi oluja u urbanom delu grada bila najbliža Novom Beogradu i Zemunu.

RHMZ JE IZDAO UPOZORENJE U 17.05 ZA PODRUČJE RASINSKOG, TOPLIČKOG I ŠUMADIJSKOG OKRUGA NA GRMLјAVINSKE NEPOGODE

- U narednih sat vremena na području Rasinskog, Topličkog i Šumadijskog okruga lokalno obilni plјuskovi sa grmlјavinom, uz kratkotrajnu pojavu grada i jak i olujni vetar.

Nestabilno vreme očekuje se širom Srbije i do kraja dana.

RHMZ je istakao da će do petka biti veoma nestabilno vreme.

- Do petka (28.06.) će se zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - kaže se dalje u najavi RHMZ.

Upozorenje na grmljavinske nepogode dato je i za Beograd.

- Do petka (28.06.) toplo, nestabilno i sparno, sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar. Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat za područje Beograda, a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading