KRAĐA U MIRIJEVU: Vozaču dostavnog kombija otuđeno vozilo dok je iznosio robu (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.07.2024

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U trenutku krađe u kombiju se nalazila kompletna pošiljka robe.

KRAĐA U MIRIJEVU: Vozaču dostavnog kombija otuđeno vozilo dok je iznosio robu (VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd

Danas oko 14 časova u beogradskom naselju Mirijevo dogodila se krađa kombija dok je dostavljač unosio robu u obližnju prodavnicu. Prema informacijama objavljenim na Instagramu, lopov je iskoristio priliku kada je drugi radnik iznosio robu iz kombija, ušao je u vozilo i odvezao se s njim.

U trenutku krađe u kombiju se nalazila kompletna pošiljka robe procenjena na oko 120.000 dinara, kao i dokumenti na ime Tibor Kiš, zajedno sa novčanikom u kojem je bilo oko 60.000 dinara.

Sigurnosna kamera zabeležila je trenutak kada je lopov prišao vozilu i preuzeo kontrolu nad njim. Iako se pretpostavlja da je radnik obavestio policiju o krađi, sudbina ukradene robe i novca trenutno je nepoznata. 

U Srbiji, krađa vozila je krivično delo koje je regulisano Krivičnim zakonikom Republike Srbije. Prema članu 229. ovog zakona, krađa vozila se definiše kao neovlašćeno prisvajanje tuđeg motornog vozila ili priključnog vozila koje se kreće sopstvenim pogonom ili vučom, ili delova vozila u vlasništvu druge osobe, bez njenog pristanka.

Sankcije za ovo krivično delo uključuju kaznu zatvora od šest meseci do pet godina, u zavisnosti od okolnosti dela, kao što su vrednost ukradenog vozila, način izvršenja i eventualno postojanje prethodnih osuđivanja počinioca.

Pored toga, u Srbiji se primenjuju i druge mere i zakonske odredbe radi zaštite vozila od krađe, uključujući preventivne mere poput video nadzora, alarmnih sistema i slično.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading