NAKON TRI I PO DECENIJE U SRPCU IZGRAĐEN NOVI VRTIĆ! Premijer Vučević: Preneću predsedniku Vučiću da smo završili projekat kao potvrdu da smo jedno telo i narod

Autor:

Vesti

26.09.2024

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer je istakao da će pomagati našem narodu koji živi u Federaciji

NAKON TRI I PO DECENIJE U SRPCU IZGRAĐEN NOVI VRTIĆ! Premijer Vučević: Preneću predsedniku Vučiću da smo završili projekat kao potvrdu da smo jedno telo i narod

Foto: Republika

Premijer Srbije Miloš Vučević obišao je izradnju novog objekta vrtića "Srbija", u opštini Srpce, koji pohađa 200 mališana.

Republika

Foto: Republika

 

- Pomaže Bog i hvala vam na dobrodošlici, čestitam vam ovaj prelepi objekat, ali ne zbog zgrade, zbog para ili kvadratnih metara, nego zbog dece, roditelja, baka i deka, zbog vaspitačica, zbog života i ostanka i opstanka u celoj Srpskoj. Prenosim vam pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je bio ovde kod vas i kome ću preneti da smo uspešno završili ovaj projekat, kao potvrdu da smo jedno telo, jedan narod i zajednica bez obzira na administrativne stvari. Ispred Vlade Srbije, predsednika, naroda u matici, nema velikih i malih projekata, nema velike i male opštine, sve opštine u Srpskoj, da li je to Posavlje, Krajina, Istočna Hercegovina, Semberija, svi krajevi će imati podršku svoje matice u skladu sa dogovorom sa rukovodstvom Srpske i vašim opštinama. 

Premijer je istakao da će pomagati našem narodu koji živi u Federaciji te da neće zaboraviti ni Grahovo, Glamoč, Petrovac, Drvar, nikome ne preteći i činiće i dobre stvari za nas i našu decu. 

- U pravu je predsednik Dodik, nekada mi iz Srbije kao da se pravdamo što pomažemo, a to su normalne stvari. Ali, pošto živimo u nenormalnim vremenima, normalne stvari se učine neobičnim, svi pričaju o sukobima i ratovima, a mi pričamo o vrtićima, onda se negde pravdamo što ne zveckamo oružjem, jer želimo da su sva deca u Srpcu i šire upisana. Hvala i ocu igumanu i časnim ocima što su danas sa nama, čestitam roditeljima, zaposlenima u predškolskoj ustanovi, a pre svega deci, i neka naše veze budu čvrste kao ova mašna u tri najlepše boje - crvenoj, plavoj i beloj. Živeo Srbac, Repubika Srpska i naša Srbija!

Novi vrtić na više od 1.700 kvadratnih metara izgrađen je po najvišim standardima, sa modernom kuhinjom, prostorom za igru i prostranim učionicama. Vlade Republike Srbije i Republike Srpske izdvojile su 2,1 milion konvertibilnih maraka za realizaciju projekta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading