BAHATOG GAZDU EUROMEDIKA BRIGA ZA HITNU POMOĆ I POLICIJU! Zbog zatvaranja dela ulice Dragoslava Srejovića i dalje ogromne gužve na Bogosloviji!

Autor:

Vesti

01.10.2024

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Zlatarić, direktor firme Nova vizantija i zdravstvenog centra Euromedik ne mari za vozila Hitne pomoći i policije.

BAHATOG GAZDU EUROMEDIKA BRIGA ZA HITNU POMOĆ I POLICIJU! Zbog zatvaranja dela ulice Dragoslava Srejovića i dalje ogromne gužve na Bogosloviji!

Foto: printskrin

Zatvranje dela ulice Dragoslava Srejovića, zbog gradnje projekta  "Palata Vizantija", koji gradi Nenad Zlatarić, direktor firme Nova vizantija i bolnice Euromedik glavni je uzročnik ogromnih gužvi koje se danima dešavaju u beogradskom naselju Palilula, na Bogosloviji.

Iako su svi oni koji prolaze tom deonicom imali priliku da se uvere u haos koji vlada u tom delu grada, prolaznici su ipak najviše zgroženi činjenicom da je bahatog investitora potpuno briga za vozila Hitne pomoći ili policije, koje u hitnim slučajevima imaju zakonsko pravo da prolaze. 

Upravo ovim povodom našoj redakciji obratila se čitateljka (ime i prezime poznato redakciji) koja je, vidno uznemirena prizorom koji je videla, istakla da je očigledno da investitor ne mari za Hitnu pomoć, policiju.

- Najgore u svemu je što ni sanitet pre neko jutro nije mogao da prođe. I da uzmemo u obzir da je dobio dozvolu da se deo ulice zatvori, mora da stoji naznaka da vozilma Hitne pomoći mora da se obezebedi prolaz. Samo me zanima kuda i kako, kada dođe do takve situacije kao što je bilo i pre neko jutro. Vozilo jednostavno nije imalo gde, sem da "preleti" nepreglednu kolonu. Eto objašnjenja za sve one koji se nekada pitaju šta je sa Hitnom pomoći - kazala je tom prilikom naša čitateljka. 

Uvidom u dokument, koji smo kao odgovor na celu situaciju dobili od Zlatarića, istina, stoji da imaju dozvolu za zatvaranje dela ulice, uz obavezu propuštanja određenih vozila.

- Vozilima Hitne pomoći i Interventnim vozilima mora da se obezbedi "neometan pristup do objekta u zoni radova" - stoji u rešenju.

Ipak, realnost je drugačija, pa se nakon opisanog incidenta, koji nam je prepričala naša čitateljka, postavlja logično pitanje: Kuda određena vozila da prođu, u hitnim slučajevima, kada se stvori tolika gužva, koju je gotovo nemoguće zaobići?!

Odgovor je, očigledno samo jedan, a to je činjenica da bahatom investitoru to nije važno, čim o tome nije ni brinuo. Ipak, posredi je i jedan veliki paradoks, ako se u obzir uzme činjenica da je investitor, zbog čije gradnje je zatvoren deo ulice Dragoslava Srejovića, gde Hitna pomoć nije mogla da prođe, čovek koji je i na čelu velikog privatnog zdravstvenog centra Euromedik.

Podsetimo, Republika je prva razotkrila ko je investitor zbog čije gradnje se stvaraju ogromne gužve na Bogosloviji (više informacija o tome možete pronaći OVDE).

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading