OTKRIVAMO: Gazda Euromedika zatvorio ulicu! Evo zašto se stvaraju ogromne gužve na Bogosloviji!

Autor:

Vesti

30.09.2024

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deo ulice Dragoslava Srejovića je danima zatvoren, zbog čega se stvaraju ogromne gužve u tom delu grada, a naročito na Pančevačkom mostu.

OTKRIVAMO: Gazda Euromedika zatvorio ulicu! Evo zašto se stvaraju ogromne gužve na Bogosloviji!

Foto: Srpski telegraf

Nenad Zlatarić, direktor Euromedika, ali i građevinske firme "Nova Vizantija" investitor je  stambenog objekta koji se gradi na beogradskoj opštini Palilula, a zbog kog je već danima zatvoren deo ulice Dragoslava Srejovića, saznaje Republika.

Naime, proteklih dana su se svi pitali šta je uzrok ogormnih gužvi u tom delu grada, naročito na Pančevačkom mostu, a kada su se pojavile slike stambenog objekta koji se tu gradi, bilo je jasno da je zatvaranje dela ulice Dragoslava Srejovića glavni razlog. 

Naziv projekta je "Palata Vizantija", a sudeći po informacijama koje se nalaze na sajtu ove firme, u procesu izgradnje, zbog kog je i zatvorena ulica Dragoslava Srejovića je zidanje stambenih objekata.

Besni Beograđani obratilili su se našoj redakciji i uz priložene fotografije konstatovali da je bahatost i bezobrazluk investitora prešao sve granice.

- Već danima kasnim na posao. Koliko god ranije krenula, stvori se tolika gužva da u saobraćaju, u tom delu grada, budem zaglavljena i po sat vremena. Sada mi je jasno i zbog čega. Pitam se samo ko je dao dozvolu ovim ljudima da zatvore ulicu i dovedu do ovakvog kolapsa - kazala je za naš portal besna žena, koja je zamolila da ne otkrivamo njen identitet i dodala:

- Najgore u svemu je što ni sanitet pre neko jutro nije mogao da prođe. I da uzmemo u obzir da je dobio dozvolu da se deo ulice zatvori, mora da stoji naznaka da vozilma Hitne pomoći mora da se obezebedi prolaz. Samo me zanima kuda i kako, kada dođe do takve situacije kao što je bilo i pre neko jutro. Vozilo jednostavno nije imalo gde, sem da "preleti" nepreglednu kolonu. Eto objašnjenja za sve one koji se nekada pitaju šta je sa Hitnom pomoći.

Ovim povodom naša redakcija obratila se investitoru, Nenadu Zlatariću, koji je upitan da objasni da li ima potrebne dozvole, kao i ko mu je dao saglasnot da pomenuta ulica može da se zatvori. On je na naša pitanja kratko odgovorio da poseduje sve dozvole i poslao rešenje koje je dobio od Sekretarijata za saobraćaj.

- Zatvaranje dela ulice na ograničeni rok je izvršeno od strane investitora Nova Vizantija, uz sve dozvole nadležnih organa grada Beograda, a zbog radova na nedostajućoj infrastrukturi vodovoda i kanalizacije. U prilogu vam šaljem i rešenje - napisao je kratko Zlatarić.

Uvidom u poslati dokument, mogli smo da primetimo da su oni, istina, dobili dozvolu za zatvaranje dela ulice, ali uz određene uslove, a jedan od njih je svakako da vozilima Hitne pomoći i Interventnim vozilima mora da se obezbedi "neometan pristup do objekta u zoni radova". 

Nakon svega postavlja se sasvim logično pitanje, kako bilo koje vozilo, pa makar to bilo i vozilo Hitne pomoći može da prođe, kada se stvori saobraćajni kolaps, gde, kako kažu očevidici, u tim momentima, ne može ni igla da padne.

Dužni da obaveste javnost

Apropo cele priče oko saobraćajnog kolapsa, koji se stvara na Paliluli, a sve zbog zatvaranja dela ulice Dragoslava Srejovića, čiji je investitor Nova vizatija, tačnije direktor Euromedika Nenad Zlatarić, uvidom u rešenje koje su dobili od Sekretarijata za saobraćaj, jasno stoji da javnost o ovim izmenama mora biti obaveštena. Postavlja se pitanje kada i gde su isti obavestili javnost o zatvaranju dela pomenute ulice.

Na pitanja koja je naš list poslao Sekretarijatu za saobraćaj, Sekretarijatu za urbanizam, kao i Sekretarijatu za inspekciju, nadzor i komunikaciju, odgovore do zaključenja teksta nismo dobili.

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading