Suspendovan tender za nastavak gradnje Bulevara patrijarha Pavla u Beogradu

Autor:

Vesti

28.10.2024

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne nazire se kraj izboru izvođača radova

Suspendovan tender za nastavak gradnje Bulevara patrijarha Pavla u Beogradu

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Tender za nastavak gradnje Bulevara Patrijarha Pavla u Beogradu, raspisan krajem juna i vredan oko 20,5 mil EUR, prema svemu sudeći još neće biti okončan, jer je prema informacijama sa portala javnih nabavki, procedura suspenovana zbog podnošenja zahteva za zaštitu prava. Podsetimo, prvi rok za podnošenje ponuda zainteresovanih ponuđača bio je 30. jul, ali je u međuvremenu bilo više izmena i potreba za dodatnim informacijama, te produžetka rokova za prijavu.

Zahtev za zaštitu prava podnet je najpre u avgustu, ali je 22. oktobra objavljeno da je taj zatev odbijen i postupak je nastavljen. Samo dan kasnije pondet je novi zahtev za zaštitu prava i naručilac je zaustaavio dalje aktivnosti u postupku javne nabavke.

Ovo je inače drugi tenderski postupak za ove radove. Prethodni je raspisan u decembru prošle godine, ali je on obustavljen jer su pristigle ponude čija cena je prevazilazila procenjeni iznos od približno 18 mil EUR.

Svemu ovome, kako je eKapija već pisala, prethodio je tenderski postupak u kome su za deonicu od Mosta na Adi do Košutnjaka kao izvođači izabrani konzorcijum kompanija okupljen oko Ras inženejringa, ali sa kojim je, kako je iz grada isticano u nekoliko navrata ugovor raskinut, "jer izabrani izvođač nije želeo da nastavi radove pošto su cene građevinskog materijala drastično skočile".

(eKapija)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading