SUZA SUZU STIŽE: Ovo je mala Emilija (4), koja je preminula posle popravke zuba! Evo kako će biti kažnjen ANESTEZIOLOG (FOTO)

Autor:

Svet

28.10.2024

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na suđenju se saznalo da je anesteziolog odranije poznat organima gonjenja i da je ranije protiv njega bila podneta krivična prijava zbog smrti jedne pacijentkinje pre pet godina!

SUZA SUZU STIŽE: Ovo je mala Emilija (4), koja je preminula posle popravke zuba! Evo kako će biti kažnjen ANESTEZIOLOG (FOTO)

Foto: privatna arhiva

Četvorogodišnja Emilija iz mesta Kronberg u Nemačkoj preminula je posle posete zubaru, od posledica anestezije.

Nemačka je u šoku, a o tome kako se osećaju roditelji devojčice da i ne pričamo.

Prema prvim indicijama, Emilija je izgleda umrla zbog anestezije koja je bila kontaminirana bakterijama!

Anesteziologu koji je učestvovao u lečenju sada preti doživotna kazna zatvora.

U toku je suđenje anesteziologu Geraldu V. za tragediju koja se dogodila krajem septembra 2021. 

Malu Emiliju je tada mama odvela u poznatu zubarsku ordinaciju u Kronbergu u Nemačkoj pošto je malenoj tokom igre pukao zub.

Kobnog 28. septembra zubar je angažovao eksternog anesteziologa Gerald V. da uspava Emiliju i još troje dece da bi im popravio zube, a da deca ne dožive strah. Veruje se da anesteziolog nije u skladu s propisima pripremio anesteziju, zbog čega je došlo kod komplikacija kod Emilije i još troje mališana koji su primili anesteziju tog dana.

Nažalost, Emilija je preminula od posledica, dok je ostalo troje dece bilo u teškom stanju, ali su lekari uspeli da ih spasu.

U optužnici se navodi i da je Gerald V. navodno napao lekara hitne službe koji je došao u ordinaciju kada je deci pozlilo. Mala Emilija preminula je dva dana kasnije - 30. septembra, prenosi Telegraf.rs.

Kako piše Bild, Gerald V. tereti se i da je pokušavao da prikrije svoje postupke i stravične propuste u higijeni tako što nije dozvoljavao da se deca odvedu u bolnicu iako su bila u kritičnom stanju, budući da je bio svestan da je sve teže dokazati sepsu kako vreme protiče.

Prema navodima optužnice, Gerald V. zabrinutom je kolegi stomatologu rekao "da ne pravi dramu" što je deci loše.

Na suđenju se saznalo da je Gerald V. odranije poznat organima gonjenja i da je ranije protiv njega bila podneta krivična prijava zbog smrti jedne pacijentkinje u Manhajmu 2019.

On je optužen da je sredovečnu ženu uveo u opštu anesteziju, a da nije pravilno pratio njene vitalne funkcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading