OBOLELIMA OD RETKIH BOLESTI URUČENA FINANSIJSKA POMOĆ! Vaučere za lekove i rehabilitaciju i 25.000 dinara predala ministarka Kisić!

Autor:

Vesti

26.04.2024

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U januaru je najvljena pomoć

OBOLELIMA OD RETKIH BOLESTI URUČENA FINANSIJSKA POMOĆ! Vaučere za lekove i rehabilitaciju i 25.000 dinara predala ministarka Kisić!

Foto: Tanjug/M.Đoković

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić uručila je danas rešenja o jednokratnoj finansijskoj pomoći i vaučere za nabavku lekova i medicinskih sredstava za rehabilitaciju osobama koje boluju od retkih bolesti.

Jednokratna pomoć je u iznosu od 25.000 dinara, vaučer za lekove u iznosu od 35.000 dinara, dok je vaučer za rehabilitaciju u iznosu od 50.000 dinara. 

Kisić je na svečanosti u Dečjem kulturnom centru u Beogradu istakla da su upravo oboleli od retkih bolesti svedoci vremena koliko se dosta toga promenilo uz podršku predsednika Aleksandra Vučića. 

Iako kaže da su se "brojne stvari" nagomilale godinama i decenijama, Kisić poručuje da želi sve probleme da reši u toj oblasti i to što pre.

- Put je raskrčen i sada sve više idemo u realizaciju svih vaših potreba u cilju da se poboljša kvalitet života vaše dece i vaših porodica - rekla je Kisić i dodala da su vrata ministarstva, na čijem je čelu, za njih uvek otvorena.

Podsećamo, predsednik Aleksandar Vučić najavio je u januaru, tokom prijema predstavnika udruženja, roditelja i dece obolele od retkih bolesti u Predsedništvu, da će za njih država obezbediti dodatnu finansijsku pomoć, pored predviđenih 7,2 milijarde dinara u 2024. godini.

- Mi smo sa 130 miliona dinara došli do ulaganja od 7,2 milijarde dinara u 2024. godini i to će biti više. Mi smo u dogovoru sa predsednicom vlade, ministrom finansija, ministrom zdravlja, ovde prisutnima ministrima Kisić i Selakovićem dogovorili to da odmah idemo na izdavanje vaučera za apoteke za kupovinu lekova i suplemenata, to je negde 35.000 dinara po osobi za ovu godinu, ukupno 100 miliona dinara - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading