LEDENE LOPTE POTUKLE SVE PRED SOBOM! Jezivi prizori iz Mionice, uništene kuće, usevi, automobili, staklenici: ZA 15 MINUTA JE SVE NESTALO (FOTO)

Autor:

Vesti

23.06.2024

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jučerašnje nevreme napravilo je katastrofalnu štetu u velikom delu Srbije

LEDENE LOPTE POTUKLE SVE PRED SOBOM! Jezivi prizori iz Mionice, uništene kuće, usevi, automobili, staklenici: ZA 15 MINUTA JE SVE NESTALO (FOTO)

Foto: Foto Opština Mionica

Nakon nezapamćenog nevremena i grada u vidu ledenih lopti koji se juče u popodnevnim časovima sručio na mioničku opštinu, procenjuje se da su štete ogromne. Grad je tukao po automobilima, usevima, kućama, domaćinstvima, lomio grane, drveće i rušio sve pred sobom. Predsednik opštine Mionica Boban Janković od sinoć je na terenu sa sugrađanima gde obilazi pogođena područja.

Republika

Foto: Foto Opština Mionica

oštećen staklenik u Mionici

- Svedoci smo nezapamćenog nevremena koja nas je pogodilo. Štete su ogromne. Našim sugrađanima uništene su kuće, usevi, automobili, staklenici. Mi ćemo dati sve od sebe da pomognemo koliko možemo. Verujemo da će i nam i država pomoći da saniramo nastale štete u što kraćem roku. Timovi za procenu šteta kreću na teren, a mi smo tu da pratimo situaciju. Ovo nam je sada najpreči posao - kaže Janković.

Najveća oštećenja prisutna su Banji Vrujci,  Rakarima, Berkovcu, Popadiću, Struganiku, Paštriću, varoši i selu Mionica, Gornjem Lajkovcu, Planinici i okolnim mestima.

U Rakarima u domaćinstvu Jovičić grad je uništio staklenik od koga ova porodica živi.

- Ovo je nezapmćeno. Nikada nam se ovako nešto nije desilo. Štete su ogromne. Toliko smo truda i rada uložili, a za 15 minuta sve je nestalo - kaže Draško Jovičić koji se zahvalio predsedniku Janković što ih je posetio u ovom teškom momentu za njih.

Podsećamo, snažno nevreme pogodilo je Srbiju juče, a danas je Republički hidrometeorološki zavod upozorio da je vrlo moguće da stižu nove nepogode u pojedine delove Srbije, koje označavaju kraj poslednjeg toplotnog talasa, koji je u pretnodnim danima vladao Srbijom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading