NEVREME STIGLO U SRBIJU I JURI KA BEOGRADU! Ove gradove već PROGUTALI GROMOVI, KRUPAN GRAD I JAKA KIŠA

Autor:

Vesti

23.06.2024

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najavljeno nevreme je stiglo i već pravi štetu po Srbiji.

NEVREME STIGLO U SRBIJU I JURI KA BEOGRADU! Ove gradove već PROGUTALI GROMOVI, KRUPAN GRAD I JAKA KIŠA

Foto: Shutterstock

Kiša

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za oluje s grmljavinama, a u ovom času atmosfera sve više postaje nestabilnija. Pljuskova sa grmljavinom ima na krajnjem jugoistoku, jugozapadu i zapadu Srbije. Veoma jak grmljavinski sistem zahvatio je šire područje Bosilegrada i donosi grad i veoma obilne pljuskove, prenosi Telegraf.rs

Oluja sa grmljavinom zahvatila je i delove Peštera i nalazi se u blizini Novog Pazara i Tutina, a pljuskova sa grmljavijom ima i na širem području Užica.

U nastavku poslepodneva i u drugim predelima Srbije očekuje se jači razvoj oblačnosti, uz lokalni pljuskovs sa grmljavinom, kojih već ima u južnim, jugozapadnim, zapadnim i jugoistočnim predelima Srbije, a kasnije posle podne i uveče biće ih i u ostalim predelima.

Najveća opasnost od razvoja veoma snažnih grmljavinskih oluja očekuje se na području Moravičkog, Raškog, Rasinskog, Topličkog i Nišavskog okruga, a potom bi se oluje u jugozapadnoj ili zapadnoj visinskoj struji premeštale ka centralnim predelima Srbije, pre svega prema Šumadiji i Pomoravlju, ali i ka severnijim predelima, odnosno ka Kolubarskom okrugu, Mačvi i Sremu.

U predelima sa najintenzivnijim grmljavinskim procesima očekuju se veoma jaki gromovi, krupan grad i veoma obilni pljuskovi, a kako se bi se ovi procesi duže zadržavali nad istim područjem zbog slabih visinskih struja, palo bi i više od 40 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i bujica.

Maksimalna temperatura biće danas od 30°C na severu i zapadu do 35°C na jugu, jugoistoku i istoku Srbije, u Beogradu do 32°C.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading