ČETVOROGODIŠNJAKA IZ SELA KOD LESKOVCA UJELA ZMIJA OTROVNICA! Hitno prevezen u bolnicu!

Autor:

Vesti

27.06.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Videla sam ubod i odmah pozvala hitnu pomoć. Prevezen je na Infektivno odeljenje u Leskovac gde je utvrđeno da se radi o zmiji otrovnici jer je moje dete dobilo modre otoke, priča majka.

ČETVOROGODIŠNJAKA IZ SELA KOD LESKOVCA UJELA ZMIJA OTROVNICA! Hitno prevezen u bolnicu!

Foto: shutterstock/Pxfuel

Četvorogodišnjeg dečaka iz sela Draškovac kod Leskovca ujela je zmija otrovnica dok se sa sestrama igrao ispred kapije porodične kuće. Do incidenta je došlo  24. juna, a posle ugriza dečačić je vrisnuo. Njegova majka je izletela iz kuće. Imala je šta da vidi – crnu zmiju kako se uvlači u zid.

- Videla sam ubod i odmah pozvala hitnu pomoć. Prevezen je na Infektivno odeljenje u Leskovac gde je utvrđeno da se radi o zmiji otrovnici jer je moje dete dobilo modre otoke - priča za Jugmediu usplahirana majka Tijana.

Dete je dobilo serum i prevezeno je na Dečju kliniku Niš. Sada je dobro, ali je majka očajna.

Kuća ove pordice nalazi se u centru Draškovca u maloj asfaltiranoj ulici, ali majka Tijana tvrdi da je cela ulica puna zmija i da one ulaze u kuće – u kuhinje, dnevne i spavaće sobe, podrume… U njenu sobu je pre neki dan takođe ušla crna zmija sa slike.

- Mile na sve strane. Ne znamo kome da se obratimo za pomoć. Slučaj smo prijavili policiji, zvali smo ZOO Planet, nismo ih našli…Očajni smo - kaže majka dečaka.

U ZOO Planetu kažu da oni nisu nadležni, posebno za zmije otrovnice, te da je reč o udruženju i da ih ima malo.

Mlada majka nije znala da u okviru JKP Komunalac iz Leskovca postoji služba za pomoć u ovakvim situacijama, što je čula od novinara Jugmedie. Međutim oni sa kojima je sve vreme bila u kontaktu, trebalo je da je upute gde da potraži pomoć.

- Naš dečak je istraumiran. Sada ne sme ni napolje da izađe, a po meni, nije siguran ni u našoj kući, a nisu sigurni ni ljudi i deca iz komšiluka, Jer, koliko među tim zmijama ima otrovnica - tvrdi naša sagovornica.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading