POSLE NEVREMENA OSTALO MORE REGISTARSKIH TABLICA PO CELOM BEOGRADU! Ako ste izgubili svoje, ovo morate da znate

Autor:

Vesti

28.06.2024

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj automobila izvlačili su iz blata do ranih jutarnjih sati

POSLE NEVREMENA OSTALO MORE REGISTARSKIH TABLICA PO CELOM BEOGRADU! Ako ste izgubili svoje, ovo morate da znate

Foto: Tamara Pavišić

Beograd je sinoć pogodila jaka kiša koja je prouzrokovala poplave u pojedinim delovima grada, a mnogi vozači koji su se u tom trenutku našli na beogradskim ulicama, ostali su bez registarskih tablica koje su završile u vodi.

Veliki broj automobila izvlačili su iz blata do ranih jutarnjih sati, i to na  Autokomandi i u Bulevaru Franše D Epere-a kod Hitne pomoći,gde je bilo najkritičnije,a zbog čega je došlo i do izmena u saobraćaju.

Foto: Tamara Pavišić

 

Posle nevremena ostalo je more registarskih tablica po celom Beogradu,a prema informacijama koje je Republika dobila iz Ministarstva unutrašnjih poslova, vozači koji su ostali bez jedne ili obe registarske tablice moraće sami da snose troškove novih registarskih oznaka, osim ukoliko nemaju kasko osiguranje.

Koja je procedura

Korak po korak:

1)   Idete u policijsku stanicu i prijavljujete da je registarska tablica nestala.

2)   Dobijate potvrdu o prijavi nestanka registarskih tablica, odnosno izjavu vlasnika vozila o razlozima i okolnostima nestanka.

3)   Očitate saobraćajnu dozvolu. To možete da uradite u nekoj knjižari, fotokopirnici, menjačnici...

Zvanično, trebalo bi da donesete registracioni list, ali na šalteru smo saznali da se prihvata i očitana saobraćajna dozvola. Morate da donesete papir sa očitanom saobraćajnom – ne očekujte da će vam na šalteru u policiji to uraditi.

4)   Prikupite i ostala dokumenta, odnosno sve zajedno:

    a) saobraćajnu dozvolu
    b) papir sa očitanom saobraćajnom dozvolom
    c) drugu registarsku tablicu ukoliko je ostala. Ako su ukradene ili nestale obe, onda ništa.
    d) potvrdu o prijavi nestanka registarskih tablica, odnosno izjavu vlasnika vozila o razlozima i okolnostima nestanka
    e) ličnu kartu (ili dokaz o upisu u registar kod nadležnog organa za pravna lica)
    f) uplatnice – kojima plaćate nove tablice, saobraćajnu i nalepnicu. U policijskoj stanici, odnosno u delu sa šalterima, naći ćete primere uplatnica i iznose koji treba da se uplate.

5)   Dolazite na šalter u policijskoj stanici sa svim dokumentima/stvarima iz tačke 4.

6)   Na šalteru odmah dobijate nove tablice i registracionu nalepnicu sa novom registarskom oznakom. Saobraćajnu dozvolu ne dobijate odmah - umesto nje dobijate potvrdu sa kojom vozite dok saobraćajna ne bude gotova.

Na šalteru će vam reći koliko se čeka, ali recimo da će biti od 7 do 10 dana.

Foto: Tamara Pavišić

 

Prateći problemi

Pošto sada imate novu registarsku oznaku, trebalo bi da:

a)   obavestite osiguravajuću kuću kod koje imate obavezno osiguranje i da proverite treba li nešto da se menja na polisi

b)   obavestite osiguravajuću kuću ukoliko  imate kasko osiguranje

c)   ukoliko imate neki paket „Pomoć na putu“, da pozovete tu kompaniju, osiguravajuću kuću ili udruženje i kažete im da sada imate drugu registarsku oznaku. Tražite da se izmene podaci u dokumentima i njihovoj bazi.

d)   uradite to isto i kada su u pitanju sva druga dokumenta u kojima je važan registarski broj. Na primer, ako plaćate parking na mesečnom nivou morate takođe da izmenite podatke.

Foto: Tamara Pavišić

 

Korisna Facebook stranica: Izgubljeno–nađeno 

Ukoliko niste znali , postoji sjajna Facebook stranica, odnosno grupa, gde možete da postavite obaveštenje ako ste našli izgubljenu registarsku tablicu, ili postavite pitanje da li je neko slučajno video vašu tablicu ako ste sigurni da je nestala na određenom mestu

Grupa se zove „Izgubljene registarske tablice“ i možete da joj pristupite klikom na ovaj link: „Izgubljene registarske tablice“ 

https://www.youtube.com/shorts/BBQWrBq6BXU

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading