VAŽNO UPOZORENJE ZA SVE SRPSKE TURISTE U GRČKOJ! Čuvajte automobile i stvari u njima, na delu NENASILNO OTVARANJE VOZILA!

Autor:

Vesti

28.06.2024

19:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičena osoba je istog dana prijavljena da je pokrala najmanje dva automobila.

VAŽNO UPOZORENJE ZA SVE SRPSKE TURISTE U GRČKOJ! Čuvajte automobile i stvari u njima, na delu NENASILNO OTVARANJE VOZILA!

Foto: pixabay.com

Na popularnim plažama Orange Beach i Xenia Beach, u oblasti Sitonija, zabeležen je porast obijanja automobila, upozorava se na Facebook stranica Grčka.Info. Prema informacijama koje su pružili rumunski turisti, pre tri dana je primećena osoba koja je otvarala automobile na plaži i krala stvari i novac iz gepeka.

Republika

Foto: Printscreen/Facebook

Obijeni automobil na plaži na Sitoniji

 

Osumnjičena osoba je istog dana prijavljena da je pokrala stvari iz najmanje dva automobila. Uobičajeno je da deluju u paru, koristeći nenasilne metode za otvaranje gepeka i vrata vozila. Jedan od opisanih načina je tzv. nenasilni ulazak: vozač izađe iz automobila, zatvori vrata, pritisne na daljinskom ključu za zaključavanje i odlazi. Kada se vrati, primeti da su stvari nestale, a da nema traga obijanja.

Apeluje se na sve turiste da budu izuzetno oprezni i da preduzmu dodatne mere sigurnosti kako bi zaštitili svoje vrednosti. Preporučuje se da ne ostavljaju vredne stvari u vozilima, čak ni na kratko vreme, i da vozila budu dobro zaključana. Ukoliko primete bilo kakvo sumnjivo ponašanje, građani su pozvani da odmah obaveste lokalne vlasti.

Ovakvi incidenti podsećaju turiste da budu pažljivi i da obrate pažnju na svoje okruženje, posebno na mestima gde je veća koncentracija ljudi kao što su plaže. Sigurnost je prioritet, stoga je važno delovati preventivno kako bi se izbegle neugodne situacije tokom letovanja.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading