VETAR ODNEO SKORO POLA KROVA NA ZGRADI MUP! Jeziva slika LEDI KRV U ŽILAMA! (FOTO)

Autor:

Vesti

02.07.2024

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vetar je sinoć u Beogradu obarao drveće i nosio sve pred sobom

VETAR ODNEO SKORO POLA KROVA NA ZGRADI MUP! Jeziva slika LEDI KRV U ŽILAMA! (FOTO)

Foto: Printscreen/youtube/Beogradske rs

Još jedna zastrašujuća slika iz Beograda. Jak vetar sinoć je odneo skoro pola krova sa zgrade MUP-a u Kneza Miloša. Sa zgrada u prestonici su usled olujnih udara otpadale i fasade.

Slike strave posle jakog nevremena ne prestaju da se dele društvenim mrežama.

Jaka kiša padaće širom Srbije i narednih sati i biće praćena i obilnim pljuskovima, na severoistoku i jugozapadu i sa grmljavinom.

Očekuju se veoma obilne padavine, a oblačni i padavinski sistem premeštaće se od zapada prema istoku, prenosi Telegraf.

 

VREME I STANJE NA PUTEVIMA U SRBIJI

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je danas da je na obilaznici oko Beograda, na tunelima Lipak, Železnik, Straževica i Beli potok, redukovano ograničenje brzine usled nevremena.

Do 10. jula izvodiće se i radovi na izradi betonskog kanala u putnom pojasu na auto-putu Lajkovac-Ub, ka Surčinu uz zauzeće zaustavne saobraćajne trake, kao i da će se do 31. jula izvoditi radovi u sklopu rehabilitacije puta Zlatibor - Borova Glava uz naizmenično propuštanje vozila.

Putevi Srbije podsećaju i da će se do 30. novembra izvoditi radovi na rehabilitaciji puta Svilajnac-Medveđa, zbog čega će se saobraćaj odvijati uz naizmenično propuštanje vozila.

Nadležni apeluju na sve građane da poštuju saobraćajne propise i pridržavaju se upozorenja koje izdaje MUP i ostali da bi putovanje prošlo bez većih problema.

Na graničnim prelazima u Srbiji nema čekanja za putnička vozila, dok teretna vozila na pojedinim prelazima na izlazu iz zemlje čekaju do 240 minuta, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije. Zadržavanja za teretna vozila na prelazima Horgoš, Kelebija i Batrovci su do 240 minuta, dok se na prelazu Šid čeka 180 minuta. Kako se navodi, na ostalim prelazima, kao i na naplatnim stanicama, nema zadržavanja vozila.

Prema najnovijim meteorološkim prognozama, u utorak se očekuju veoma obilne padavine i grmljavinske oluje širom Srbije. Zapadni i centralni delovi zemlje mogli bi da budu pogođeni sa više od 50 litara kiše po kvadratnom metru, dok se u Beogradu očekuju lokalno i više od 30 litara padavina. Jutarnje temperature će se kretati između 17 i 23°C, dok će maksimalne dnevne temperature biti od 20 do 30°C, zavisno od regiona.

U većini predela Srbije, prognozira se pretežno oblačno vreme sa kišom i vrlo obilnim pljuskovima praćenim grmljavinom. Severozapadni vetar će duvati slab do umeren, povremeno i pojačan. U Beogradu se takođe očekuje oblačno vreme sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz temperaturu od 20 do 22°C tokom većeg dela dana.

Zbog očekivanih obilnih padavina i grmljavinskih oluja, građani se pozivaju da budu oprezni i da preduzmu neophodne mere opreza. Lokalne vlasti su takođe u pripravnosti kako bi mogle da reaguju u slučaju potrebe. Vozačima se savetuje da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, a građanima da izbegavaju boravak na otvorenom tokom nepogoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Zoran

02.07.2024 14:28

Pa ovo su njihovi stručnjaci renovirali - ja na šupi sam menjao crep!