AUTOMATSKE PUŠKE ĆEMO I DALJE GLEDATI NA ULICAMA BEOGRADA! Evo šta znači CRVENI STEPEN BEZBEDNOSTI!

Autor:

Vesti

02.07.2024

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Miloš Vučević je govorio o terorističkom napadu u Beogradu!

AUTOMATSKE PUŠKE ĆEMO I DALJE GLEDATI NA ULICAMA BEOGRADA! Evo šta znači CRVENI STEPEN BEZBEDNOSTI!

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Premijer Srbije Miloš Vučević osudio je nedavni napad na žandarma ispred ambasade Izraela kao teroristički čin. Istakao je da će crveni stepen bezbednosti u Srbiji ostati na snazi neko vreme, dok sve bezbednosne službe rade na otkrivanju verskih ekstremističkih ćelija.

Premijer Vučević je naglasio da policija i Bezbednosno-informativna agencija sprovode akciju na razbijanju ćelija ekstremnih verskih organizacija koje zloupotrebljavaju religiju zarad postizanja ekstremno političkih i terorističkih ciljeva. Takođe je istakao da ove aktivnosti nisu usmerene protiv bilo koje etničke ili verske grupe.

- Ono što mogu da vam kažem kao aktuelno jeste da policija i Bezbednosno-informativna agencija, naravno u koordinaciji s nadležnim tužilaštvom, sprovode dalje akciju na razbijanju svih onih ćelija ekstremnih verskih organizacija koje zloupotrebljavaju religiju i veru zarad postizanja određenih ekstremno političkih i terorističkih ciljeva. Te aktivnosti se sprovode na teritoriji čitave Republike Srbije, osim Kosova i Metohije. Veoma je bitno da kažem ove aktivnosti nisu usmerene protiv bilo koje etničke ili verske grupe - kaže premijer Vučević.

Premijer je apelovao na sve građane da se ne osećaju ugroženo, bez obzira na versku pripadnost, naglašavajući važnost solidarnosti i međusobnog razumevanja. Takođe je istakao da je napadač, Miloš Žujović, bio poznat nadležnim organima kao pripadnik radikalnog islamskog centra.

Premijer Vučević se osvrnuo na porodicu napadača, ističući njihov očaj zbog situacije. Naglasio je da je važno da verska nastava bude pravilno sprovedena kako bi se izbegle ekstremističke interpretacije vere.

Premijer je istakao da će Srbija preduzeti sve mere kako bi se sprečilo ponavljanje sličnih napada. Takođe je naglasio da je borba protiv terorizma prioritet, ali da to ne sme uticati na odnose među građanima.

(Blic)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Darko

02.07.2024 10:05

Vrh ove zmlje na čelu sa Vučevićem jasno stavlja do znanja da niko ne može da ugrozi zemlju i to je svima jasno.

Dijana

02.07.2024 10:08

Kako je prosao ovaj terorista, tako ce proci i svaki drugi koji pokusa da sprovede teroristicke akcije u Srbiji.

Marko

02.07.2024 10:08

Vučević pokazuje da mu je bezbednost naših građana na prvom mestu i zato alarm ostaje do daljnjeg.

Ana

02.07.2024 10:09

Srbija je uvek na oprezu.