KRAJ DRAME U SURČINU! 9 vatrogasaca izvlačilo muškarca iz silosa

Autor:

Hronika

05.07.2024

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lice je tokom akcije spasavanja bilo komunikativno i nepovređeno.

KRAJ DRAME U SURČINU! 9 vatrogasaca izvlačilo muškarca iz silosa

Foto: Shutterstock

Na intervenciji oslobađanja lica iz silosa firme "Alfa Agrar" u Ulici vožda Karađorđa u Surčinu, bilo je angažovano 9 vatrogasaca-spasilaca

Lice je nepovređeno izvučeno iz silosa u Surčinu.

Pripadnici Sektora za vanredne sitaucije Ministarstva unutrašnjih poslova, uz pomoć alpinističke opreme, bili su angažovani na izvlačenju lica, koje je ostalo zarobljeno u silosu na dubini od oko 9 metara, u kome je skladišten ječam.

Kako savladati napad panike?

Mnogi ljudi u trenucima paničnog straha ne mogu da se snađu. Međutim, panični napad se može savladati i staviti pod kontrolu.

Terapeutkinja Vitni Koleman podstiče pacijente da ne zadržavaju dah, ne koriste nikakve supstance i da se ne upuštaju u negativan unutrašnji dijalog koji može produbiti epizodu i podstaknuti akcije poput pokušaja skrivanja iskustva ili bežanja s mesta događaja.

Isto tako, Sciuli predlaže da duboko udahnete čim primetite da vam se ubrzava otkucaj srca i da preusmerite uznemirujuće misli.

“Veliki sam obožavatelj korišćenja muzike, podkasta i telesne aktivnosti kako bih preusmerila svoju pažnju”, rekla je dodajući:  “Znam da je moguće stvoriti navike koje podržavaju zdrav nervni sistem i minimiziraju buduće napade panike.”

Karnes objašnjava da budući da napadi panike obično ne traju dugo, ključ za nju je pronaći tehnike koje joj omogućavaju da se ponovno poveže sa svojim telom.

Jedna od njenih omiljenih tehnika je 5-4-3-2-1 tehnika. “Ova tehnika uključuje nabrajanje pet stvari koje možete videti, četiri stvari koje možete čuti, tri stvari koje možete osetiti, dve stvari koje možete mirisati i jednu stvar koju možete okusiti”, kazala je.

“Dramatično šokiranje našeg tela intenzivnim senzacijama, poput stajanja pod hladnim tušem, može stvarno pomoći da preusmerimo pažnju s onoga u čemu smo zaglavljeni”, rekao je psiholog Džaris Hiser.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading