AKO VAM OVO NAĐU U VOZILU, ČEKA VAS KAZNA OD ČAK 10.000 EVRA! Važno za sve one koji žive ili putuju u ili kroz Nemačku!

Autor:

Vesti

06.07.2024

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko posedujete ovaj predmet u Nemačkoj, važno je da budete svesni stroge regulative koja se odnosi na njihovo nošenje i prevoz.

AKO VAM OVO NAĐU U VOZILU, ČEKA VAS KAZNA OD ČAK 10.000 EVRA! Važno za sve one koji žive ili putuju u ili kroz Nemačku!

Foto: shutterstock

U Nemačkoj važe stroga pravila kada je u pitanju posedovanje noževa, a prekršioci se mogu suočiti sa značajnim novčanim kaznama. Ukoliko imate nedozvoljeni nož u svom vozilu, možete biti kažnjeni sa čak 10.000 evra. Ova pravila se odnose i na profesionalne kuvare i lovce, koji u nekim slučajevima imaju potrebu da nose noževe zbog svakodnevnih aktivnosti.

Dok džepni noževi ili oni sa oštricom manjom od 12 centimetara obično ne predstavljaju problem, specijalni noževi ili oni sa dužom oštricom su strogo zabranjeni u automobilima. Čak i profesionalna upotreba noža ne pruža zaštitu od kazni, a određeni tipovi noževa su potpuno zabranjeni za posedovanje ili prevoz. Na primer, leptir noževi ili noževi sa oštricom dužom od 8,5 centimetara su strogo zabranjeni.

Ukoliko vam je neophodno da nosite fiksni nož sa dužom oštricom zbog posla, važno je da ga pravilno transportujete. Opasan nož mora biti smešten u zatvorenoj posudi, poput kofera, kako bi se izbegla kazna od 10.000 evra. Važno je napomenuti da nož ne sme biti lako dostupan dok ste za volanom, jer bilo kakvo kršenje ovog pravila može rezultovati novčanom kaznom.

Ukoliko posedujete nož u Nemačkoj, važno je da budete svesni stroge regulative koja se odnosi na njihovo nošenje i prevoz. Pravilno pridržavanje ovih pravila može vam pomoći da izbegnete visoke novčane kazne, dok je uvek preporučljivo da nepotrebne predmete ostavite kod kuće.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading