IZBEGNITE GUŽVU: Ova dva prelaza ka Grčkoj su spas za vas

Autor:

Vesti

10.07.2024

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do odredišta uz mnogo manje stresa.

IZBEGNITE GUŽVU: Ova dva prelaza ka Grčkoj su spas za vas

Foto: Tanjug/D.ANIČIĆ

Tokom turističke sezone, gužve na putevima i graničnim prelazima postaju svakodnevica, naročito za one koji putuju ka Grčkoj. Da bi se izbegla dugotrajna čekanja na popularnim prelazima poput Preševa, postoji nekoliko alternativnih ruta koje su manje prometne.

Granični prelaz Prohor Pčinjski: Ovaj prelaz se nalazi pored poznatog prelaza Preševo i predstavlja manje prometnu alternativu. Da biste stigli do njega, potrebno je skrenuti sa magistralnog puta Vranje-Skoplje kod sela Davidovac i pratiti putokaze ka graničnom prelazu i manastiru Sveti Prohor Pčinjski. Članovi Fejsbuk grupe "Grčka info" često preporučuju ovaj prelaz, jer se zadržavanja obično ne prelaze desetak minuta, za razliku od višesatnog čekanja na Preševu. Iako je put ka prelazu krivudav, većina vozača ističe da je dobar i da se automobili i kamioni mogu bez problema mimoilaziti.

Granični prelaz Medžitlija/Niki: Za ulazak u Grčku iz Severne Makedonije, prelaz Medžitlija/Niki se pokazao kao odlična opcija. Zadržavanja na ovom prelazu su kratka, obično ne duža od desetak minuta, što može značajno olakšati putovanje. Pored toga, putnici mogu usput obići Ohrid i Bitolj u Severnoj Makedoniji, kao i mesto Edesa u Grčkoj. Mana ovog prelaza je što se do njega dolazi regionalnim putem, koji je sporiji u odnosu na auto-put, ali je ipak često brži izbor od čekanja na gužvama na prelazu Evzoni.

Ove alternativne rute omogućavaju putnicima da izbegnu velike gužve i stignu do svog odredišta uz mnogo manje stresa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading