VLASNICA MI JE NAPLAĆIVALA PRANJE VEŠA! Ovo do sada niste čuli - podstanar prošao pravu golgotu!

Autor:

Vesti

21.09.2024

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznajmljivao je sobu kod žene, a ubrzo je zažalio!

VLASNICA MI JE NAPLAĆIVALA PRANJE VEŠA! Ovo do sada niste čuli - podstanar prošao pravu golgotu!

Foto: pixabay.com

Da nismo čuli sve o podstanarskom životu, potvrđuje iskustvo jednog mladića koji iznajmljuje stan u Novom Beogradu. U razgovoru o teškoćama sa kojima se susreću podstanari, on je podelio svoja zapažanja i zanimljive, ali i pomalo šokantne detalje.

Na pitanje "kakav je život podstanara s obzirom na cene kirije i minimalne plate", mladić je izneo svoja iskustva koja su izazvala reakcije drugih korisnika. Istakao je da mu vlasnica stana, u kojem iznajmljuje sobu, naplaćuje 600 dinara za svako pranje veša. Ovo ga je prilično iznenadilo, s obzirom na to da se pranje veša obično smatra osnovnom uslugom koju bi podstanar mogao očekivati bez dodatnih troškova.

Foto: Shutterstock

Podstanari imaju sve veće muke

Mladić je dodatno objasnio da iznajmljuje sobu na periferiji Novog Beograda, gde su mu cene kirije porasle sa 150 na 170 evra. Takođe, troškovi struje su mu se povećali sa 1.500 na 1.800 dinara. Uzimajući u obzir sve ove promene, mladić se suočava s velikim finansijskim pritiscima.

- Ako kod nje operem rublje, naplati mi korišćenje mašine 600 dinara - tvrdi. Ovaj dodatni trošak dodatno opterećuje njegov budžet, koji i ovako nije bogat.

Foto: Shutterstock

Korišćenje mašine za veš naplaćivala 600 dinara

Pored toga, mladić je istakao da nema mogućnost korišćenja kuhinje, što je dodatna nelogičnost u iznajmljivanju stana. Njegova soba takođe ne poseduje klima uređaj, što može biti problematično tokom vrućih letnjih dana. U suštini, za 170 evra, on plaća samo krevet i upotrebu toaleta.

- Rublje sada perem u perionici, jer mi tamo operu tri puta veću količinu veša za 800 dinara - objašnjava mladić. Ova odluka je ekonomski isplativa i omogućava mu da uštedi novac na dugoročni plan.

Još jedno neprijatno iskustvo imao je sa vlasnicom prošle godine. Kako priča, tražila je od njega da plati kiriju za šest meseci unapred, što je dodatno otežalo njegovu situaciju. Ovakvi zahtevi su uobičajeni među nekim vlasnicima nekretnina, ali su često nepravedni prema podstanarima koji se bore sa niskim platama i visokim troškovima života.

Ovo iskustvo mladog podstanara osvetljava stvarnost s kojom se mnogi suočavaju u potrazi za pristojnim mestom za život u Beogradu. Problemi poput visokih kirija, dodatnih troškova i nelogičnih zahteva vlasnika postavljaju značajne prepreke, a priče poput ove podsećaju na izazove sa kojima se podstanari svakodnevno bore.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading