OD PONEDELJKA NEMA VIŠE ČEKANJA ZA SKENER! Zlatibor Lončar saopštio odličnu vest!

Autor:

Vesti

21.09.2024

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imamo dovoljno skenera, imamo dovoljno lekara, potrebna je ta organizacija i mislim da je to dobra vest za građane Srbije, poručio je ministar Lončar.

OD PONEDELJKA NEMA VIŠE ČEKANJA ZA SKENER! Zlatibor Lončar saopštio odličnu vest!

Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar zdravlja  Zlatibor Lončar rekao je da je danas do 12 časova na skenerima pregledano gotovo 600 pacijenata i da do ponedeljka lista čekanja za taj pregled više neće postojati.

- Do ponedeljka, odnosno, sutra od 19 časova Srbija neće imati više listu čekanja za skener i radićemo tako da više ne sme da se desi da se pojavi lista čekanja. Imamo dovoljno skenera, imamo dovoljno lekara, potrebna je ta organizacija i mislim da je to dobra vest za građane Srbije - poručio je ministar u izjavi za Tanjug.

Kako naglašava, najvažnije je da su građani koji su došli na zakazani pregled zadovoljni.

- U većini bolnica je dobra organizacija, posebno u bolnicama gde su rukovodioci sa svojim zaposlenima, tu je mnogo bolja organizacija nego tamo gde rukovodioci nisu došli. U svakom slučaju, odvija se po programu koji smo napravili - navodi Lončar.

Izneo je i podatak da je do 12 časova nešto manje od 600 pacijenata pregledano, odnosno urađen im je skener.

- Mi radimo kao jedan tim - pacijenti i zdravstveni radnici, a sa zajedničkim ciljem da Srbija bude što zdravija, odnosno da njeni građani budu što zdraviji. Oni su nam na prvom mestu - istakao je ministar zdravlja.

Posebno ukazuje na značaj besplatnih preventivnih pregleda, koji će ponovo biti sutra širom Srbije.

Lončar je apelovao na građane da iskoriste tu priliku i odu na te preglede, za koje nije potrebno ni zakazivanje ni zdravstvena knjižica.

- I predsednik države Aleksandar Vučić i ja, kao resorni ministar, ali i svi koji se bave ovim poslom, od početka apelujemo - samo je potrebno da se građani odazovu na preventivne preglede - rekao je dr Lončar.

On je podsetio da će sutra građane na preventivnim pregledima moći da ih pregledaju gastroenterolog i hematolog, moći će, takođe da urade tumor markere, provere nivo šećera u krvi i sve ono što bude neophodno i što se proceni da treba.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading