DEVETORO DECE ZAVRŠILO U BOLNICI POSLE KUPANJA U BAZENU U SUBOTICI! Otrovani hlorom!?

Autor:

Vesti

21.09.2024

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmoro dece je primljeno u bolnicu

DEVETORO DECE ZAVRŠILO U BOLNICI POSLE KUPANJA U BAZENU U SUBOTICI! Otrovani hlorom!?

Foto: Shutterstock, Youtube/Printscreen/Demokratska stranka

Devetoro dece, koja su trenirala u četvrtak na bazenu "Prozivka", u Subotici, zatražilo je pomoć lekara u Opštoj bolnici, zbog sumnje da su se otrovali hlorom. Šestoro je otpušetno iz bolnice, uz terapije, jedno dete je zadržano na lečenju, a dvoje je u ambulanti dobilo terapije!

Epilog oprečnih tvrdnji, roditelja, da je u četvrtak više dece zatražilo medicinsku pomoć, zbog posledica udisanja hlora tokom treninga u bazenu Prozivka u Subotici i izjava nadležnih iz JKP Stadion, da je voda ispravna i da je tog dana dva puta vršena kontrola, jeste da je devetoro dece, ipak, završilo u bolnici i ambulanti, kako je potvrđeno za "Kurir", od lekara u bolnici.

Roditelji dece koja su u četvrtak dospela u bolnicu tvrde, da se o problemima ne govori dovoljno javno, a da je sve više slučajeva da deca, mladi sportisti i vaterpolisti posle treninga imaju zdravstvenih problema i primaju terapije.

- Sedmoro dece je primljeno u bolnicu, pregledano, šestoro je otpušteno, uz lekove i terapije, a jedno zadržano. Deca su u najviše slučajeva imala jača gušenja. Mališani su sada stabilni, otpušteni su sa urednim vitalnim parametrima, a među njima je i dete koje ima simptome astme. Jedno dete je zadržano na lečenju, a dvoje se ambulantno leči - rečeno  je danas u subotičkoj Opštoj bolnici.

Roditelji su u neverici, pitaju kako je moguće da su redovna i vanredna inspekcija u četvrtak utvrdile ispravnost vode, koja je prema rečima direktorke JKP Stadion, Tamare Dimitrioski, “u granicama normale“, ali je devetoro mališana i ove godine završilo u bolnici.

Nekoliko roditelja sumnja i u trovanje hlorom i bakteriološku neispravnost vode, jer se osetljiva deca posle treninga, osećaju lošeije.
Republika

Foto: Youtube/Printscreen/Demokratska stranka

Bazen u Subotici

 

Nadležni na bazenu Prozivka kažu , da će u ponedeljak biti dostupni rezultati bakteriološke analize.

- Zdravlje dece nam je najvažnije, ali dokle sa tim navodnim tehničkim problemima. Svašta se priča, neki roditelji kažu i da vrlo često rezultati ispitivanja vode nisu dobri, a da se to reguliše hlorom, preko noći. Svojim očima sam gledala te rezultate, količina hlorida je često iznad dozvoljenog, a oni nastaju pošto ljudi u dosta slučajeva ne izlaze iz vode do toaleta - kaže jedan Subotičanin , ali nije želeo da se iznese njegovo ime.


Drugi sagovornik dodaje i da se "pre možda nekih godinu dana, isti problem desio i sa mladim vaterpolistima".

- Bazen jeste tada bio zatvoren i za treninge, ali neki od momaka su se popeli do bazena i uskočili u vodu. Njih 5-6 je završilo u bolnici, kako smo saznali. Problem su i takozvane "šok terapije", kada se doda veća količina hlora u vodu, jer kupači verovatno nakon tih tretmana traže lekarsku pomoć - navodi. 

Da li je koincidencija ili slučaj okolnosti, ali i tokom prethodnog meseca je bilo tehničkih problema na zatvorenom bazenu Prozivka, a iz JKP Stadion upućeno je zvanično obaveštenje građanima i kupačima: "Zbog tehničkih razloga, SRC Prozivka neće raditi od 9. avgusta, od 17 časova do daljnjeg".

Pre dve nedelje, vaterpolisti Spartaka, nisu mogli da treniraju na bazane Prozivka.

- Ne znamo razloge, saopšteno nam je pre oko dve nedelje, da koristimo dva dana otvoreni bazen u Dudovoj šumi, zbog tehničkih problema na Prozivci. Sve je rešeno u roku i vratili smo se treninzima na zatvorenom bazenu - kaže  sekretar Vaterpolo kluba Spartak.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading