Fondacija Humana srca donira 100.000e za pomoć Jablanici

Autor:

Vesti

24.10.2024

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jablanica je u nedavnim bujičnim poplavama izgubila 19 ljudskih života

Fondacija Humana srca donira 100.000e za pomoć Jablanici

Foto: Promo Humana srca

Predstavnici Fondacije su posetili opštinu Jablanica, gde ih je vrlo srdačno primio načelnik opštine Damir Šabanović, sa kojim su dogovoreni načini pomoći ovom ugroženom području.

Podsećamo da je Jablanica u nedavnim bujičnim poplavama izgubila 19 ljudskih života, gde je u potpunosti izbrisano 49 domaćinstava. Ugroženo je I oštećeno ukupno 230 domova, a sve pristupne saobraćajnice i mobilna mreža su bili u prekidu danima.

U razgovoru sa predstavnicima opštine dogovoreno je da će Fondacija obezbediti 100.000e pomoći, koje će biti upotrebljene za izgradnju ili obnovu domova ugroženim porodicama.

Nakon protokolarnog sastanka, predstavnici Fondacije su uz pratnju I podršku novinara Dnevnog Avaza Semira Šabović, obišli pogođeno područje I lično se uverili na katastrofalne razmere poplave.

"Gledali smo na televiziji, u vestima I čitali u novinama, ali ovo čemu smo danas posvedočili uživo, ni jedna slika, niti tekst ne može da dočara, niti opiše. Ova bol, tuga koja se oseti u vazduhu, ovi prizori će nas zauvek pratiti. Kuće će se izgraditi, putevi obnoviti, ali te ljude ne možemo vratiti. Žrtve će zauvek ostati u srcima porodica i nikada neće biti zaboravljene.”, istakla je Danijela Tešić, dok je obilazila mesto nesreće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading