HITNO SE POVLAČI OVAJ PROIZVOD SA TRŽIŠTA SRBIJE! Može da izazove teške povrede!

Autor:

Vesti

01.10.2024

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno se odnosi na jedan model!

HITNO SE POVLAČI OVAJ PROIZVOD SA TRŽIŠTA SRBIJE! Može da izazove teške povrede!

Foto: Tanjug/AP

Motocikli robne marke SUZUKI model V-Strom 800DE proizvedeni u periodu od 2022. do 2024. godine povlače se iz prodaje, objavljeno je na sajtu resornog ministarstva.

Na obuhvaćenim vozilima uočeno je da u toku vožnje može doći do pucanja ili do deformacije gazećeg sloja zadnjeg pneumatika, što potencijalno može dovesti do gubitka kontrole nad vozilom i povećati rizik od nezgode i povreda učesnika u saobraćaju.

Model je V-Strom 800DE, piše u obrazloženju o povučenim proizvodima prema portalu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO).

Podsetimo, sa tržišta Srbije povučeni su roboti za čišćenje bazena poznate robne marke u avgustu ovee godine.

Reč je o Zodiac model Freerider RF 5400 iQ i RF 5200 iQ proizvedeni u periodu od novembra 2023. do februara 2024. godine, artikal WR000411 i WR000576. Proizvod je dizajniran za rad u vodi radi čišćenja dna i zidova bazena.

Proizvođač je, nakon izvršenih ispitivanja, otkrio da u obuhvaćenim serijama ovih proizvoda – robota za čišćenje bazena - može doći do prodora vode unutar baterijskog bloka, kao i do pregrejavanja baterije, što može, pod određenim uslovima, da izazove požar.

Distributerima je, od strane proizvođača, poslat dopis, kako bi ga prosledili krajnjim potrošačima u cilju zamene baterijskih paketa, odnosno kako bi se proizvod povukao iz prodaje, napisano je na sajtu resornog ministarstva za uzbunjivanje, NEPRO, a koje obaveštava o povučenim proizvodima.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading