"KURTI ŽELI DA POSTANE BALKANSKI RATNI LIDER": Petković o naporima Prištine da Beograd "uvuče u rat sa NATO"

Autor:

Vesti

04.09.2023

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija svakim svojim činom grčevito nastoji da mirnim sredstvima predupredi i neutrališe potencijalno pogubne posledice Kurtijeve politike raspirivanja mržnje i sukoba na Zapadnom Balkanu, i da je to svima očigledno.

"KURTI ŽELI DA POSTANE BALKANSKI RATNI LIDER": Petković o naporima Prištine da Beograd "uvuče u rat sa NATO"

Foto: Tanjug/AP

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je danas da su jalovi i providni pokušaji predsednice privremenih prištinskih institucija Vljose Osmani da pravljenjem neumesnih i veštačkih paralela između našeg regiona i situacije u Ukrajini, prikaže Srbiju kao destabilišući faktor na Zapadnom Balkanu, jer je odgovorna i mirotvoračka politika Beograda upravo najsnažnija prepreka ostvarivanju piromanskih ambicija premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Petković je u saopštenju istakao da je jasno da Kurti želi da postane balkanski ratni lider, kako bi najzad mogao da obuče maslinastu uniformu, umesto koje je u vreme oružanih sukoba na Kosovu i Metohiji nosio zatvorski komplet, ali da niko ne želi da saučestvuje u njegovim planovima da destabilizuje region, niti želi da pomogne da se njegovi dečački ratnički i velikoalbanski snovi ostvare.

Direktor Kancelarije za KiM je naglasio da Srbija svakim svojim činom kako na unutrašnjem tako i na međunarodnom planu, grčevito nastoji da mirnim sredstvima predupredi i neutrališe potencijalno pogubne posledice Kurtijeve politike raspirivanja mržnje i sukoba na Zapadnom Balkanu, i da je to svima očigledno.

- Priština svakodnevnim demonstracijama sile, kršenjem ljudskih prava Srba, uzurpacijom zemljišta i zgrada na severu Kosova i Metohije, pa sad i blickrigom protiv ribolovaca na Gazivodama, želi da uvuče Srbiju u sukobe sa NATO. Ali danas se nikome, osim Kurtiju i Vljosi Osmani, ne ratuje, i zato svaki histerični pokušaj da se Srbija ocrni neminovno će se vratiti kao politički bumerang ratnim huškačima iz Prištine - rekao je Petković.

Kako je kazao, umesto što neprestano sabotiraju proces normalizacije odnosa, između ostalog i nesuvislim klevetničkim napadima na Beograd, politički ekstremisti iz Prištine bi konačno morali da se upitaju kakvo dobro albanskom narodu na Kosovu i Metohiji donosi stalno podgrevanje ratne atmosfere i kakve će socijalne i ekonomske posledice zbog toga osećati obični ljudi, koji samo žele da u miru grade lični i kolektivni prosperitet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading