VUČIĆ SUTRA U VALJEVU: Predsednik obilazi vrtiće "Mali princ" i "Palčica"

Autor:

Vesti

28.03.2024

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić će vrtiće u Valjevu posetiti u 11 časova.

VUČIĆ SUTRA U VALJEVU: Predsednik obilazi vrtiće "Mali princ" i "Palčica"

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće, 29. marta vrtiće "Mali princ" i "Palčica" u Valjevu.

Vučić će vrtiće u Valjevu posetiti u 11 časova, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Da podsetimo, Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na rekonstrukciji i modernizaciji pruge od Niša do Dimitrovgrada, na deonici Pirot - Sukovo.

Radovi na rekonstrukciji međunarodne pruge od Niša do Dimitrovgrada počeli su krajem prošle godine, podizanjem starih šina kod pirotskog sela Staničenje. 

Međunarodna pruga od Niša ka Sofiji, bila je u veoma lošem stanju, a na pojedinim deonicama godinama unazad kompozicije teretnjaka su se kretale redukovanom brzinom, na svega tridesetak kilometara na sat. 

Upravo zbog dotrajale pruge, krajem 2022. godine nedaleko od Pirota desio se i akcident kada su se izvrnuli vagoni koji su prevozili amonijak, pa je došlo i do curenja amonijaka. 

Kada ova investicija bude završena, kompletan železnički saobraćaj odvijaće se neuporedivo bezbednije.

- Danas je veliki dan i pokazatelj svega što radimo na jugoistoku Srbije. Zahvalan sam svima koji su ovaj projekat izveli, a posebno @giaufret i Evropskoj komisiji, koji su nam dali izuzetno veliki novac, kako bi se naša Srbija razvijala i bila bolje mesto za život. Hvala evropskim prijateljima na saradnji, koju izuzetno cenimo. Ovaj projekat je od presudnog značaja, ne samo za Pirotski okrug, nego i za Beograd i za celu Srbiju. U strukturalnom smislu znači ogromne promene za našu zemlju. Potrebno je da stalno radimo, da gradimo nove puteve, nove pruge, da bismo imali snažnu državu. Naš cilj, potreba i želja je da budemo zdrava ekonomija, da idemo napred, kako bismo se dičili ovako velikim projektima. Ovaj veliki i naporan rad, kao i ogroman trud je nešto što nam život znači. To nam daje snagu i volju da se u budućnosti menjamo na bolje. Neka živi ceo jugoistok naše prelepe zemlje! Živela Srbija! Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Niš – Dimitrovgrad na deonici Pirot – Sukovo - napisao je predsednik Srbije na svom Instagram nalogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (23)

Loading
Goga

28.03.2024 15:51

Ulaganje u vrtiće i škole je ulaganje u budućnost naše dece!

Toma

28.03.2024 15:52

Vučićeva poseta vrtiću i interesovanje za obrazovanje dece je sjajan primer liderstva i brige za budućnost zemlje.

Jovana

28.03.2024 15:53

Jako lepe vesti, ulaganje u vaspitno obrazovni rad je za budućnost naše dece!

Lola

28.03.2024 15:54

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je primer pravog predsednika jedne države. Predsednik koji je maksimalno posvećen svom narodu, od najmladjih, pa sve do najstariji gradjana.