"MI ĆEMO DIGNUTE GLAVE DA SE BORIMO ZA BUDUĆNOST NAŠE ZEMLJE I DECE"! Vučić se oglasio nakon sastanka sa O'Brajanom! (FOTO)

Autor:

Vesti

20.04.2024

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teške teme na stolu!

"MI ĆEMO DIGNUTE GLAVE DA SE BORIMO ZA BUDUĆNOST NAŠE ZEMLJE I DECE"! Vučić se oglasio nakon sastanka sa O'Brajanom! (FOTO)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pomoćnika sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsa O'Brajana, nakon čega su se dvojica zvaničnika obratila medijima.

- Zahvalan sam gospodinu O' Brajanu @statedept na poseti, iako su teme na stolu bile veoma teške. Pozitivno je to da sa SAD imamo rastuću bilateralnu i ekonomsku saradnju. Oko drugih stvari, u malo čemu smo saglasni.

Rekao sam mu da će se Srbija, kao mala zemlja, onoliko koliko može, suprotstavljati nasilju i nad srpskom državom i nad srpskim narodom. Nisam tražio ništa, jer znam stavove Amerike.

Mi ćemo posle svega da dignemo glavu i da se borimo za napredak i budućnost naše zemlje i naše dece - napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je bilateralna saradnja Srbije i SAD, i politička i ekonomska, sve bolja, ali da su po pitanjima Kosova i Metohije, kao i po pitanju Srebrenice stavovi dve zemlje različiti.

- Kada je u pitanju Kosovo i Metohija, u malo čemu smo saglasni. Saglasni smo u tome što je veoma važno da mora biti očuvani mir i stabilnost. I sa srpske strane, ja sam obećao da će se Srbija ponašati odgovorno i ozbiljno - rekao je Vučić na konferenciji za medije nakon sastanka sa pomoćnikom sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O'Brajanom.

Predsednijk je dodao i da postoji dobra saradnja i sa komandantom KFOR-a Oskanom Ulutašem i kao i sa celim KFOR-om.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Zora

20.04.2024 11:29

Srbija nema razloga da saginje glavu. Ponosno ćemo se boriti za istinu i pravdu.

Nikolina

20.04.2024 11:30

Srbija neće saginjati glavu ni pred kim! Bravo za našeg lidera!

Мiraš

20.04.2024 11:31

Još jednom nas je Vučić učinio ponosnim narodom, nije imao pardona ni pred O'Brajanom da kaže šta misli o SD i svima ostalima, sasuo mu je istinu u lice. Tako to radi pravi Srbin koji voli i bori se za svoj narod i zemlju. Srbija je uz Vučića svim srcem, borićemo se zajedno visoko uzdignute glave puni ponosa.

Nenko

20.04.2024 11:32

Vucic je pravi Srbin tako to radi pravi drzavnik, u lice je sve rekao sto je imao.