PONOŠ BI SLAVIO S VJOSOM, ŽELI ŽIG GENOCIDA NA SRPSKOM NARODU: Dok se Srbija bori, on skuplja jeftine poene!

Autor: Ljubinka MIJUŠKOVIĆ

Vesti

24.04.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njemu ne smeta ni rezolucija o genocidu ni prljava kampanja protiv Srba i Srbije, kaže ministar Đorđe Milićević

PONOŠ BI SLAVIO S VJOSOM, ŽELI ŽIG GENOCIDA NA SRPSKOM NARODU: Dok se Srbija bori, on skuplja jeftine poene!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, printscreen/Tanjug, Twitter

Zdravko Ponoš, predsednik pokreta Srbija centar i poslušnik Dragana Đilasa, u danima kad Srbija bije tešku diplomatsku bitku u Savetu Evrope za odbranu srpskog naroda na Kosmetu i protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici našao je da skuplja jeftine političke poene kritikujući napore svoje države.

OPŠTA OSUDA

- Moguće da bi diplomatska akcija pred glasanje u Generalnoj skupštini UN i dala neki rezultat da je pokrenuta na vreme. Sad još imamo ovaj Vučićev gaf na Savetu bezbednosti. Naravno, ne odlučuje taj gaf ishod glasanja, ali nam nije trebala ta UN anegdota dok se lobira na ozbiljnu temu - napisao je Ponoš na Tviteru.

Ovakav njegov potez odmah je naišao na osudu. Đorđe Milićević, ministar bez portfelja zadužen za dijasporu, ocenio je da Ponošu očigledno ne smeta rezolucija o genocidu.

- Ponoš bi verovatno, da je bio u poziciji da on predstavlja Srbiju, otišao zajedno s Vjosom Osmani na slavlje s neprijateljima Srbije. Njemu ne smeta ni rezolucija o genocidu u Srebrenici ni ovakva prljava kampanja protiv Srba i Srbije. Sve bi on to podržao - istakao je Milićević.

POBEGAO S KUĆNOG PRAGA

Sandra Božić, poslanica SNS, nije krila ogorčenje.

- Bedni psi laju preko plota dok se Aleksandar Vučić svim atomima snage bori za Srbiju i njene građane. S rezervnim pasošem u džepu agituju protiv svoje države i otvoreno lobiraju za krvnike kojima bi, koliko sutra, dali deo teritorije, a generacijama slomili kičmu stavljanjem žiga genocida na srpski narod. To su isti oni koji su ceo svoj vek posvetili saradnji sa svim neprijateljima naše države ne bi li se okoristili o malo vlasti. Baš ovaj je i s kućnog praga pobegao, dok su Srbe ubijali i progonili, pa ne očekujem ni danas ništa drugo do da pomogne svima onima koji Srbiji žele samo najgore - napisala je Božićeva na Tviteru.

Kandić lobira za rezoluciju

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozvalo je sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji.
Podsetimo, prljavu kampanju za usvajanje ove rezolucije ona je započela i na društvenim mrežama.

- Intelektualna elita u Srbiji je uobražena i nezainteresovana za budućnost Srbije. Da nije tako, zar ne bi pozvala predsednika da se ne blamira "borbom" protiv rezolucije UN o proglašenju 11. jula Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici - napisala je na Tviteru.

Manojlović ide na izbore


Pokret Kreni-promeni učestvovaće na beogradskim izborima, zakazanim za 2. jun, a Savo Manojlović, njihov programski direktor, biće kandidat za gradonačelnika ispred ove organizacije.
Na taj način je opozicija gotovo potpuno razbijena na dve nepomirljive kolone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (21)

Loading
Ničim Izazvana

24.04.2024 20:10

Ponoš mora da opravda putovnicu, pa kao njegova braća i sunarodnici Hrvati staje na stranu antisrbije i šiptarskih terorista.

Slavka

24.04.2024 20:37

Nazalost pojedini predstavnici opozicije sakupljaju jeftine politicke poene radeci protiv svog naroda.

Jova

24.04.2024 20:41

Jednom ustaša uvek ustaša

Dijana

24.04.2024 20:42

Ponoš je pokazao da mu nije stalo do Srba još u Kninu, zašto bi sada?