VUČIĆ RAZGOVARAO SA NDERITU: Razgovor o opasnom revizionizmu temeljnih načela UN (FOTO)

Autor:

Vesti

24.04.2024

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukazao sam na potrebu da se svi zajedno, pod okriljem Ujedinjenih nacija, založimo da pravda bude zadovoljena na način koji promoviše mir i pomirenje, napisao je Vučič na svom Instagram profilu.

VUČIĆ RAZGOVARAO SA NDERITU: Razgovor o opasnom revizionizmu temeljnih načela UN (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa podsekretarkom UN i specijalnom savetnicom za sprečavanje genocida Alis Vairimu Nderitu.

- Otvoren razgovor sa specijalnom savetnicom za sprečavanje genocida Alis Vairimu Nderitu #UNOSAPG o opasnom i ozbiljnom revizionizmu načela koja su ugrađena u same temelje Ujedinjenih nacija - napisao je Vučić na Instagram nalogu ''buducnostsrbijeav'':

Naglasio sam da bi usvajanjem rezolucije "Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici" došlo do relativizacije samog pojma genocida, kao najstrašnijeg vida planskog i sistematskog zatiranja naroda i etničkih grupa, čemu je čovečanstvo, nažalost, svedočilo nekoliko puta u novijoj istoriji.

- Izrazio sam zabrinutost da bi usvajanje ove rezolucije moglo da dovede do daljih sukoba u budućnosti i ukazao na potrebu da se svi zajedno, pod okriljem Ujedinjenih nacija, založimo da pravda bude zadovoljena na način koji promoviše mir i pomirenje - zaključio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas i sa predsedavajućim 78. Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Denisom Frensisom u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Pre toga, u sedištu UN, Vučić se sastao i sa generalnim sekretarom UN, Antoniom Guterešom.

Razgovarao je i sa stalnim predstavnikom Narodne Republike Kine pri UN Žangom Đunom, zatim sa stalnim predstavnikom Brazila pri Ujedinjenim nacijama, Seržiom Fransom Daneseom, kao i sa predstavnicima država članica iz Azijsko - pacifičke grupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Tanja

24.04.2024 21:00

Sastanci sa predstavnicima zemalja su preko potrebni Srbiji i Predsednik Vučić čini sve da sačuva čast i ugled Srbije.

Ena

24.04.2024 21:12

Vučić nastavlja borbu za interese Srbije do poslednjeg atoma snage.

dejan

24.04.2024 21:14

Nastavak dijaloga između Srbije i Kenije može voditi ka jačanju međunarodnih standarda i praksi.

Vukasin

24.04.2024 21:15

Diskusija o revizionizmu je ključna za razumijevanje kako se međunarodne norme mogu adaptirati u novim okolnostima.