JEDINSTVO SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE! Ministar Đorđe Milićević sastao se sa ministrom Klokićem u Banjaluci! (FOTO)

Autor:

Vesti

25.04.2024

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministri Milićević i Klokić dogovorili su niz zajedničkih aktivnosti ministarstava Srbije i Republike Srpske u narednom periodu

JEDINSTVO SRBIJE I REPUBLIKE SRPSKE! Ministar Đorđe Milićević sastao se sa ministrom Klokićem u Banjaluci! (FOTO)

Foto: Duško Vukajlović

Ministar bez portfeljazadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević sastao se danas u Banjaluci sa ministrom za evropske integracije u Vladi Republike Srpske Zlatanom Klokićem.

Dvojica ministara usaglasila su tekst Memoranduma o zajedničkim aktivnostima u odnosima sa dijasporom, kao i niz manifestacija usmerenih ka našim sunarodnicima u dijaspori koje će dve Vlade zajedno organizovati u narednom periodu.

- Građani Republike Srpske nikada ne mogu da budu dijaspora u Srbiji, kao što ni građani Srbije se u Republici Srpskoj nikada ne mogu osećati kao dijaspora. Mi smo isti narod. Kada je teško, kada su pritisci i izazovi, za naš narod je najvažnije jedinstvo. Srbija i Srpska svoju snagu crpe iz jedinstva i zato je važno da budemo kao narod jedinstveni gde god živeli – istakao je ministar Milićević.

Ministri Milićević i Klokić dogovorili su niz zajedničkih aktivnosti ministarstava Srbije i Republike Srpske u narednom periodu, uključujući organizaciju tematskih letnjih kampova za mlade, Vidovdanski sabor dijaspore, kao i zajedničku proslavu Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u jednoj od zapadnoevropskih prestonica.

Ministar Milićević sinoć je u Banjaluci, zajedno sa ministrom odbrane i mandatarom nove Vlade Milošem Vučevićem, prisustvovao obeležavanju Dana Grada. U ime prvog potpredsednika Vlade Ivice Dačića, ministar Miličćević primio je priznanje Ključ Grada i Povelju počasnog građanina Banjaluke. 

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading