KENEDI OBJAVIO SNIMAK VUČIĆEVOG INTERVJUA: "I ja takođe želim to da znam" (VIDEO)

Autor:

Vesti

20.06.2024

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govoreći o situaciji u Ukrajini, Vučić je tada rekao da Zapad želi pobedu u Ukrajini, kao i Rusija, ali da on želi da vidi mir

KENEDI OBJAVIO SNIMAK VUČIĆEVOG INTERVJUA: "I ja takođe želim to da znam" (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube

Sjedinjene Američke Države odmah moraju da počnu stvarne mirovne pregovore sa Rusijom, a američki, ruski i ukrajinski predstavnici da sednu za pregovarački sto, tvrdi nezavisni kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi, koji je na svom Iks nalogu podelio i deo intervjua srpskog predsednika Aleksandra Vučića u kome on komentariše ukrajinsku krizu.

- Predsednik Srbije strahuje od rata sa Rusijom zbog Ukrajine. Plaši se gubitka miliona života i želi da zna: gde su odrasli u sobi? I ja takođe želim to da znam - naveo je Kenedi na Iksu, uz snimak Vučićevog razgovora za švajcarski list "Veltvohe" .

 

 

Prema rečima Kenedija, ceo svet je "talac proksi rata" koji se vodi protiv Rusije, a većina Amerikanaca ni ne sumnja zašto su Sjedinjene Države umešane u sukob.

- Pozivam na mirovne pregovore sa SAD, Rusijom i Ukrajinom za stolom. Putin je ovo želeo. I mi to treba da želimo - napisao je Kenedi Mlađi.

Govoreći o situaciji u Ukrajini, Vučić je tada rekao da Zapad želi pobedu u Ukrajini, kao i Rusija, ali da on želi da vidi mir.

- Kada želite mir, onda možete lako sagledati probleme, a kada imate narativ i retoriku koji svakodnevno pogoršavaju situaciju, onda je sve drugačije - rekao je Vučić.

Dodaje da je uveren da smo, ako velike sile ne urade ništa u kratkom vremenskom roku, pred pravom katastrofom.

Istakao je da situaciju čini još komplikovanijom to što svi govore samo o ratu, a niko o miru i dodao da mu se čini da je mir danas zabranjena reč.

- Kažu da moraju da pobede da bi obezbedili mir u budućnosti, niko ne govori o miru i pregovorima - rekao je Vučić i naveo da je neophodno imati i drugu stranu za stolom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Nebojša

20.06.2024 11:34

Podržavam Vučićevu politiku mira, koju bi svi u svetu trebali podržavati, ako ne žele da dođe do svetskog sukoba.

Ana

20.06.2024 11:37

Vucic se zalaze za mir sto je za svaku pohvalu.

Ana

20.06.2024 11:40

Mir je najbitniji.

Eva

20.06.2024 11:42

Svaki normalan čovek želi mir.