VUČIĆ SA NATO GENERALOM: Razmotrili smo bezbednosnu situaciju u zemlji i regionu, posebno na Kosovu i Metohiji

Autor:

Vesti

21.06.2024

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovio sam zahvalnost snagama KFOR koje su garant mira i bezbednosti našeg naroda na KiM, istakao je predsednik

VUČIĆ SA NATO GENERALOM: Razmotrili smo bezbednosnu situaciju u zemlji i regionu, posebno na Kosovu i Metohiji

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalom Vazduhoplovne komande NATO i komandantom ratnog vazduhoplovstva SAD u Evropi i Africi generalom Džejmsom B. Hekerom.

- Dobar razgovor sa generalom Hekerom sa kojim sam razmotrio bezbednosnu situaciju u zemlji i regionu, posebno na Kosovu i Metohiji, kao i sveobuhvatne aspekte partnerske saradnje koju Srbija ima sa NATO savezničkom vazdušnom komandom i Vazduhoplovstvom SAD u Evropi i Africi.

 


Ponovio sam zahvalnost snagama KFOR koje su garant mira i bezbednosti našeg naroda na KiM i izrazio zadovoljstvo izgrađenim međusobnim poverenjem i dobrom saradnjom, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije.

Razgovarali smo i o jačanju bilateralne saradnje Srbije i SAD u oblasti odbrane, koja doprinosi kako jačanju naših odbrambenih kapaciteta, očuvanju mira i stabilnosti, tako i unapređenju sveukupnih bilateralnih odnosa dve države - napisao je Vučić.

Inače, čuveni programer i biznismen Kim Dotkom na svom Iks nalogu podelio je deo intervjua srpskog predsednika Aleksandra Vučića u kome on komentariše ukrajinsku krizu.

- Tri do četiri meseca do Velikog praska. To je i moja procena. Slušajte predsednika Srbije i njegovu iskrenu ocenu situacije u Ukrajini. Evropljani moraju da se odvoje od lošeg uticaja američke imperije u padu ili će platiti krajnju cenu - napisao je Kim Dotkom uz snimak, koji ima impozantnih 2,3 miliona pregleda, a više o tome čitajte OVDE.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Una

21.06.2024 11:45

Moramo biti svesni svojih snaga i odnosa moći na terenu. Uvek je bolje biti za stolom i pregovarati nego da drugi odlučuju o nama bez nas.

Ana

21.06.2024 12:19

Mir naseg naroda na KiM je na prvom mestu.

Lana

21.06.2024 12:30

Srbija se nikada neće povući.