"SRBIJI JE MESTO U EU"! Oglasio se Šarl Mišel posle sastanka sa Vučićem!

Autor:

Vesti

26.06.2024

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je nakon sastanka saopštio da je sa Mišelom razgovarao o evropskom putu Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji i u regionu, globalnim pitanjima.

"SRBIJI JE MESTO U EU"! Oglasio se Šarl Mišel posle sastanka sa Vučićem!

Foto: TANJUG/TANJUG VIDEO

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel saopštio je danas nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je budućnost Srbije i Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

- Plan rasta donosi stvarnu mogućnost za snažno ekonomsko približavanje Srbije i regiona Evropskoj uniji. Treba da iskoristimo potencijal postepene integracije kako bismo ljudima doneli praktičnu korist - napisao je Šarl Mišel na svom nalogu na mreži Iks.

Vučić je nakon sastanka saopštio da je sa Mišelom razgovarao o evropskom putu Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji i u regionu, globalnim pitanjima.

- Poručio sam da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom, ali da je za isti posebno važno ispunjenje do sada postignutih dogovora, kao i obezbeđivanje dostojnog i bezbednog života za sve Srbe u južnoj pokrajini - poručio je Vučić.

Vučić je danas u Briselu razgovarao i sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom i imao dva bilateralan susreta sa visokim komesarom EU za spoljnu politiku Đuzepom Boreljom i specijalnim predstavnikom za dijalog Miroslavom Lajčakom u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine.

Napominjemo da je danas trebalo da se zajedno sa posrednicima sastane i sa Aljbinom Kurtijem u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine, međutim Kurti je taj susret izbegao a zašto, pročitajte ovde. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
tanja

26.06.2024 22:42

Naravno da jeste ali su to samo vase price

Tanja

26.06.2024 22:43

Srbija sve čini da bude članica evropske unije i to joj je prioritet.

tanja

26.06.2024 22:45

Jasta nego je i to sa sve KiM u svom sastavu

Milijana

26.06.2024 22:54

Tako je,Srbiji jeste mesto u EU.