"MI SMO DEO EVROPE I NEMAMO KUD DRUGO DA IDEMO"! Vučić: "Samo molim one koji nisu uvek srećni stavovima Srbije, da shvate da smo mi suverena i nezavisna zemlja"!

Autor:

Vesti

05.07.2024

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ja sam predstavnik male zemlje i govorim samo o Srbiji. Bez obzira na to što dolazim iz male zemlje i po broju stanovnika i po svojoj teritoriji, Srbija predstavlja 50 odsto bruto domaćeg proizvoda ZB, 55 odsto ukupnog izvoza koji ide sa ZB, i to ne samo ka EU već ka svim delovima sveta, rekao je Vučić

"MI SMO DEO EVROPE I NEMAMO KUD DRUGO DA IDEMO"! Vučić: "Samo molim one koji nisu uvek srećni stavovima Srbije, da shvate da smo mi suverena i nezavisna zemlja"!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je večeras, na prijemu povodom početka predsedavanja Mađarske Savetom EU, da je Srbija zemlja na koju moraju da računaju na Zapadnom Balkanu.

- Mi smo deo Evrope, i nemamo kud drugo da idemo. Samo molim sve druge koji nisu uvek srećni stavovima Srbije, da shvate da smo mi suverena i nezavisna zemlja, i da imamo svoje mišljenje. Hoću mađarskim prijateljima da se zahvalim na svoj podršci, u Srbiji imate iskrenog prijatelja! Srbija možda nije velika i važna za EU, ali je uvek dobro da imate prijatelja, čak i kada nije veliki i značajan - kazao je on.

Vučić je istakao da su za našu zemlju narednih šest meseci gotovo presudni.

- U svakom smislu te reči. Kada kažem za nas, ja sam predstavnik male zemlje i govorim samo o Srbiji. Bez obzira na to što dolazim iz male zemlje i po broju stanovnika i po svojoj teritoriji, Srbija predstavlja 50 odsto bruto domaćeg proizvoda ZB, 55 odsto ukupnog izvoza koji ide sa ZB, i to ne samo ka EU već ka svim delovima sveta - rekao je Vučić.

Naglasio je da smo mi zemlja koja ima 63 odsto ukupnog nivoa stranih direktnih investicija u odnosu na ceo Zapadni Balkan.

- Jednom rečju, zemlja na koju morate da računate kada govorite o Zapadnom Balkanu -  poručio je Vučić. Istakao je da niko verovatno nije primetio, posebno u ovim smutnim i nelakim vremenima, koje dve evropske zemlje imaju najveći broj suseda.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Darko

05.07.2024 21:21

Zna se da je Srbija suverena zemlja koja se bori i napreduje zahvaljujući Vučiću.

Sara

05.07.2024 21:24

Bez obzira sto je Srbija mala zemlja, ima svoj stav, deo smo Evrope i uvek ce tako biti.

Jelena

05.07.2024 21:26

Srbija je suverena i nezavisna zemlja koja sama donosi svoje odluke

Jelena

05.07.2024 21:29

Srbija je mala zemlja ali nezavisna i suverena na koju niko ne moze da utice