VUČIĆ RAZOTKRIO NAJVEĆE LICEMERJE OPOZICIJE: Za jednu grupu prijateljstva se niko od njih NIJE PRIJAVIO!

Autor:

Vesti

05.07.2024

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tek toliko o evropskom opredeljenju, istakao je predsednik

VUČIĆ RAZOTKRIO NAJVEĆE LICEMERJE OPOZICIJE: Za jednu grupu prijateljstva se niko od njih NIJE PRIJAVIO!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti povodom mađarskog preuzimanja predsedavanja Savetom EU, a tom prilikom ukazao je i na licemerje opozicionih stranaka u našoj zemlji.

Naime, on je istakao da se niko od ljudi iz stranaka koje se zaklinju u Evropu nije prijavio za grupu prijateljstva sa Ukrajinom.

- Čestitam na hrabrosti Viktoru Orbanu, čestitam i vašoj vladi. Mnogo puta sam pokušavao da govorim o tome, ali sam shvatio i kada bih izigravao đavoljeg advokata, na kraju bih ispao đavo. Na ovakav način nikada do mira nećemo doći. Mi ćemo dati sve od sebe da ispunjavamo kriterijume. Samo jedno pitanje. Znate li koliko ljudi, iz stranaka koje se zaklinju u Evropu, prijavilo za grupu prijateljstva sa Ukrajinom? To su oni koje najviše volite. Pa niko, nula. Tek toliko o evropskom opredeljenju - rekao je Vučić.

Podsetimo, on je istakao da je predsednik zemlje "na koju morate da računate kada govorite o Zapadnom Balkanu".

- Reći ću nešto što niko nije zapazio do sada. Znate li koje dve evropske zemlje imaju najviše suseda? Malo ko zna. Najveći broj suseda imaju Nemačka i Srbija. Nemačka 9, Srbija 8, pa tek onda centralnoevropske zemlje. To sam rekao zato što se te dve zemlje nalaze u središtu svojih regiona. Kada su one nestabilne, onda postoje najveći izazovi za stabilnost, i zato je važno da Srbija bude i mirna i stabilna - istakao je Vučić.

Ističe da nas čeka dosta posla, ali da je mnogo i urađeno, i da se nadamo rezultatima i konkretnom napretku u stvaranju jedinstvene zone plaćanja.

- Mi smo deo Evrope, i nemamo kud drugo da idemo. Samo molim sve druge koji nisu uvek srećni stavovima Srbije, da shvate da smo mi suverena i nezavisna zemlja, i da imamo svoje mišljenje. Hoću mađarskim prijateljima da se zahvalim na svoj podršci, u Srbiji imate iskrenog prijatelja! Srbija možda nije velika i važna za EU, ali je uvek dobro da imate prijatelja, čak i kada nije veliki i značajan - kazao je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (12)

Loading
Sara

05.07.2024 21:36

Srbija ima najgoru opoziciju sa zlim ljudima.

Milijana

05.07.2024 22:17

U opoziciji je sve sam licemer.

Zora

05.07.2024 22:20

Opozicionarima je licemerje drugo ime. Ni u čemu nisu dosledni.

Mini

05.07.2024 22:28

Od njih se to i ocekivalo da se ne pojave.