ZAPALJENA SRPSKA ZASTAVA U KOSOVSKOJ MITROVICI! Još jedna opomena Srbima!

Autor:

Vesti

11.07.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon pregleda video-snimka, utvrđeno je da su četiri nepoznate osobe prošle pored lokala, te se sumnja da je jedna od njih zapalila zastavu.

ZAPALJENA SRPSKA ZASTAVA U KOSOVSKOJ MITROVICI! Još jedna opomena Srbima!

Foto: Printscreen/Facebook/Srpska lista

Iz direkcije policije u Prištini stigla je vest o incidentu u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde su nepoznate osobe zapalile zastavu Srbije u blizini jednog lokala.

Nakon pregleda video-snimka, utvrđeno je da su četiri nepoznate osobe prošle pored lokala, te se sumnja da je jedna od njih zapalila zastavu.

Zamenik direktora takozvane policije za severni region Veton Enjšani, potvrdio je medijima da je reč o zastavi Srbije, dok je predmet trenutno u toku, a istraga se vodi zbog krivičnog dela "podstrekavanje na razdor i netrpeljivost".

Napominjemo da Srbi u Kosovskoj Mitrovici već dugo žive u strahu, a paljenje zastave se može protumačiti kao još jedna opomena.

Iz straha da će ih prinudno izbaciti specijalci tzv. kosovske policije, tri srpske porodice već su napustile svoje stanove u Kosovskoj Mitrovici, a nakon što su prethodno od prištinske Agencije za imovinu dobile zahtev da se isele.

I sve su to kvadrati koje su potpuno legalno decenijama otkupljivali od "Trepče" i drugih društvenih preduzeća, a u kojima su svojevremeno boravili Albanci.

Dopisi Agencije za imovinu, u kojima se zahteva iseljenje, stigli su na adrese oko 150 srpskih porodica, uz obrazloženje da su te stanove svojevremeno, dok su radili u srpskim društvenim preduzećima, koristili Albanci. Kraj juna i početak jula određen je kao rok da se Srbi spakuju i iznesu stvari iz svojih domova, pišu Novosti.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading