ZA SEDAM GODINA PRODALI STRANCIMA 80 ODSTO IZVORIŠTA VODE! Zbog Đilasove opozicije Hrvati i Slovenci se bogate na račun Srbije

Autor:

Vesti

19.08.2024

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogledajte šta je Đilasova opozicija uspela da uradi za samo sedam godina.

ZA SEDAM GODINA PRODALI STRANCIMA 80 ODSTO IZVORIŠTA VODE! Zbog Đilasove opozicije Hrvati i Slovenci se bogate na račun Srbije

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ/Vladimir Pori/Strahinja Acimovic,/Jadranka Ilic ATAImages

Uroš Piper, bivši medijski koordinator Novog DSS, odgovorio je na društvenoj mreži X lažnim ekolozima koji se odjednom brinu za okolinu, a u svoje vreme su jedva čekali da prodaju sve što je srpsko.

Srbija je od 2002. do 2008. prodala 80% svojih izvorišta vode strancima. U tišini, bez javne rasprave i bez saglasnosti svojih građana.

2002. Slovenačka Kolinska kupila palanački Kiseljak

2004. Danube Food Group kupio Knjaz Miloš

2005. Koka-Kola kupila vlasinačku Rosu

2007. Global Water Investment kupio BB Minakvu

2007. Švedski United Nordic Beverages kupio BIP

2008. Hrvatski Agrokor kupio Mivelu

- Voda, vazduh i zemlja, slušamo danas od vas, lažnih ekologa! Pa što ste prodavali naše izvore vode 

Dok je nama ovakvih izdajica i stranih plaćenika, neprijatelji nam ne trebaju.

Podsetimo da je i predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić pre samo mesec dana skrenula pažnju na činjenicu da je aktuelna opozicija, čiji pripadnici sebe predstavljaju kao borce za ekologiju, prodala ogroman deo Srbije strancima, dok je za to imala priliku.

- Što to nije vikao u to vreme, kada su zacementirali prava Rio Tinta da eksploatiše resurse. Nešto ga tada nisam videla tamo da viče kako ne da Jadar. Ni Mariniku Tepić, koja je bila vladajuća koalicija. Ni Zelenovića koji živi tamo u Šapcu, valjda je znao šta se dešava. I svi viču ne damo Jadar, a prodali su svoju zemlju. Od Marka Blagojevića, kuma Dragana Đilasa, koji je prodao svoju zemlju za 717.000 evra. A mi sada valjda treba da nacionalizujemo tu zemlju, vratimo mu je, pa da je proda ponovo. Pa gospodina Petkovića koji je takođe prodao zemlju, ali je njegova žena govorila na skupu protiv Rio Tinta. I poslednje, porodica Đedović, iz koje je, gle čuda, žena bila kandidat za gradonačelnika Loznice ispred koalicije Srbija protiv nasilja. A oni prodali svoju zemlju Rio Tintu. A sada su izašli i bune se - katala je predsednica Skupštine.

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Ana Brnabić govori o antisrpskim akcijama opozicije

Ana Brnabić je dodala da je pre čula mnoge nove informacije od lokalaca o borcima protiv litijuma koji su prodali zemlju "Rio Tintu".

- Takvo političko licemerje! To je praktično to, i konačno da se vratimo na Dragana Đilasa. 2017. godine, on ne menja svoju priču. I kaže "hajde da pričamo o koncesiji na te rudnike, ali da fabrika baterija bude kod nas. To će zaposliti hiljade ljudi, zamislite u svakom telefonu da bude deo na kom piše Made in Srbija". Šta, tada nisu znali. Pa baš lepo, Srbija je bila u sigurnim rukama. On je 2023. ponovio na Juronjuzu da je litijum velika razvojna šansa za nas. A sada kaže da ne zna ko je to pričao o otvaranju radnih mesta. Pa ti si pričao! Toliko o tome da DS baš nikakve veze nije imala sa time. I toliko o tome da sateliti DS nikakve veze nisu imali, i da su svi protiv Rio Tinta. Nego 12 godina nisu bili protiv, već su bili za. Ali šta ćete, politički oportunizam se uvek ispreči nacionalnim interesima - istakla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (27)

Loading
Strahinja

19.08.2024 09:12

Eto, a oni morališu.

Miloš

19.08.2024 09:28

Briga njih za litijum

Stefan

19.08.2024 09:30

I Djilas da prica nesto strani placenik

sasa

19.08.2024 09:33

Stop izdajnici , stop magarci .