MARINIKA DALA MILIONE ZA FANTOMSKE PROJEKTE! Otkrivamo: Dokumenti o malverzacijama Đilasove saradnice!

Autor:

Vesti

19.09.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tepićeva decu htela da podučava intimnim odnosima, pa dala 5.1 milion na projekat koji nikada nije realizovan

MARINIKA DALA MILIONE ZA FANTOMSKE PROJEKTE! Otkrivamo: Dokumenti o malverzacijama Đilasove saradnice!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Profimedia, Printscreen

Marinika Tepić, potpredsednica stranke Slobode i pravde i najbliža saradnica Dragana Đilasa, oštetila je budžet Vojvodine za više od šest miliona dinara u vreme dok je bila pokrajinski sekretar za sport i omladinu. Ona je, kako saznaje Republika, udruženju Skaska iz Zrenjanina dala milione za realizaciju projekta "Zlatni most - Seks za početnike", koji nikada nije realizovan.

Sandra Božić: Pare za klub koji ne postoji

Sandra Božić, potpredsednica Pokrajinske vlade, kaže za naš portal da bi, uprkos što se bavi kritikom vlasti, Marinika mogla da se osvrne na ono što je radila ranije.

- Za njom su ostale neopravdane desetine miliona koje je davala sportskim klubovima beton lige zbog kojih se i danas vode sudski sporovi. Za neke klubove je utvrđeno i da ne postoje - poručila je Božićeva i navela neke od njih:

- Četiri miliona za izgradnju stadionske infrastrukture za klub koji više ne postoji, 400.000 za svlačionice kluba koji nikada nije poslao dokumentaciju za pravdanje ovih sredstava, 1.095.168 za sanaciju klupa kluba koji takođe nije imao potrebu da opravda utrošena sredstva, 900.000 za famozne Banatske šore...

SUĐENJE TRAJE

Iako se do sada u javnosti o ovome samo spekulisalo, naša redakcija uspela je da dođe do dokumenata koji dokazuju da je Tepićeva u čak četiri navrata delila novac pomenutom udruženju, na čijem čelu je tada, kako su mediji pisali, bio njen prijatelj i politički saborac Dušan Jakovljev iz Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Naime, iz dokumenata se vidi da je u prvoj transakciji prebačeno 1.012.583 dinara, dok su za projekat "Zlatni most - seks za početnike" obavljene dve transakcije, od 2.700.000 i 2.400.000, odnosno ukupno 5.100.000 dinara.

- Još ne znamo dokle se stiglo sa suđenjem, koje je odlagano više puta, a na kraju je donesena presuda na koju je optužena uložila žalbu. Projekat nikada nije realizovan, novac je uzet, a dokumentacija iz koje bi se videlo gde su pare otišle nikad nije dostavljena - navodi naš izvor i dodaje da je projekat trebalo da se realizuje u preko 60 škola širom Vojvodine, što je lično najavljivala i Marinika više puta.

Foto: Printscreen

Izveštaj o trošku sredstava

BEZ ODGOVORA

U dokumentima koja su sačinjena nakon revizije rada Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, navodi se sledeće:

- Mariniki nije smetalo što udruženje ne pravda utrošena sredstva i što tri godine zaredom dobija pozamašne sume novca, uprkos nedostajućoj dokumentaciji, što navodi na to da se radi o nameri da se kroz ovo udruženje ošteti budžet pokrajine. Skaska nije pravdala 1.012.583 dinara dobijenih 2014, 2.306.282 dinara iz 2015. i 1.165.689 dinara iz 2016. Ukupna potrošnja koju pomenuto udruženje nije opravdalo iznosi 4.484.555 dinara.

Marinika Tepić do zaključenja ovog broja nije odgovorila na naša pitanja, dok su iz udruženja Skaska rekli da odgovor možemo da očekujemo danas.

Deđanski: Razočaran sam što to dosad nije istraženo

Stevica Deđanski, politički analitičar, istakao je u razgovoru za naš portal da pozdravlja što se sada sve to istražuje, ali je, kako kaže, u jedno razočaran.

- Rezigniran sam što to do sada nije istraženo, što se više pažnje nije obratilo na to gde je otišao novac, koji su oni delili stranačkim kolegama i prijateljima i šakom i kapom - kazao je Deđanski i dodao:

- U vreme njihove vlasti znalo se da si morao da budeš ili član DS ili prijatelj da bi dobijao sredstva za bilo šta, a Marinika je naročito bila poznata po tome da je stranačkim kolegama delila novac kako je stizala. Međutim, tu ne treba da se stane, verujem da takvih stvari ima još, te treba ići dalje u pravcu istrage, da se ogole svi koji su u tome učestvovali jer nije samo ona, bilo je njih više koji su radili iste i slične stvari.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (5)

Loading
Lea

19.09.2024 21:33

Od Marinike samo malverzacije i možemo očekivati.

Jova

19.09.2024 21:33

Od Marinike se ništa dobro i nije očekivalo, osim malverzacija.

Zoki

19.09.2024 21:34

Ništa nas više ne iznenađuje kada je u pitanju Marinika i njeni projekti.

Gox

19.09.2024 21:34

Malverzacijama u Pokrajinskoj vladi je počela njena politička karijera