SRBIJA MI VEĆ NEDOSTAJE! Vučić se oglasio pred dug put u Njujork! (FOTO)

Autor:

Vesti

21.09.2024

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik će narednih nedelju dana boraviti u Njujorku.

SRBIJA MI VEĆ NEDOSTAJE! Vučić se oglasio pred dug put u Njujork! (FOTO)

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, boraviće u Sjedinjenim Američkim Državama od 21. do 27. septembra 2024. godine, gde će učestvovati na 79. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

On se pred put oglasio iz aviona Air Serbia.

- Smestio se u avion za #NY. Ponosan na činjenicu da naša nacionalna avio kompanija direktno leti za Njujork. Vreme u avionu iskoristiću za pripremu govora u Generalnoj skupštini UN i na važnim panelima na kojima ću da učestvujem. Očekujem susrete sa više od četrdeset svetskih državnika. Posle Njujorka idem u Češku i Švajcarsku. I dok se pripremamo za poletanje, Srbija mi već nedostaje - napisao je predsednik Srbije na svom zvaničnom Instagram nalogu.

 

 

Podsetimo, najavljeno je da su tokom posete, planirani bilateralni sastanci sa više od 40 svetskih lidera.

Vučić će, pored učešća na Generalnoj skupštini, prisustvovati Samitu o budućnosti i sastanku o međunarodnoj saradnji u izgradnji kapaciteta veštačke inteligencije, koji organizuju Kina i Zambija. Takođe će prisustvovati i događaju "Serbia Beyond Future" koji organizuje Stalna misija Srbije pri UN.

Vučić će se učesnicima 79. zasedanja Generalne skupštine UN obratiti u utorak, 24. septembra 2024. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading