VUČIĆ STIGAO U NJUJORK! Predsednik će imati brojne VAŽNE SUSRETE, u utorak se obraća na Generalnoj skupštini UN

Autor:

Vesti

21.09.2024

23:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić imaće bilateralne susrete sa više od 40 svetskih lidera

VUČIĆ STIGAO U NJUJORK! Predsednik će imati brojne VAŽNE SUSRETE, u utorak se obraća na Generalnoj skupštini UN

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić stigao je večeras u Njujork čime je započeo posetu Sjedinjenim Američkim Državama gde će učestvovati na 79. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Tokom boravka u Njujorku do 27. septembra, predsednik Vučić imaće bilateralne susrete sa više od 40 svetskih lidera, saopštila je ranije služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Planom i programom je, takođe, predviđeno i učešće predsednika Vučića na Samitu o budućnosti, kao i na sastanku o međunarodnoj saradnji na izgradnji kapaciteta veštačke inteligencije u ko-organizaciji Narodne Republike Kine i Republike Zambije.

Tokom ovogodišnjeg zasedanja Generalne skupštine, predsednik Vučić prisustvovaće i brojnim skupovima, među kojima je i prijem „Serbia Beyond Future“ u organizaciji Stalne misije Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama.

Predsednik Vučić obratiće se učesnicima 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u utorak, 24. septembra, navedeno je u saopštenju.

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je juče, na poziv Vlade Republike Srbije, sednici Vlade i drugoj vanrednoj sednici Republičkog štaba za vanredne situacije.

 

 

- Zahvalio sam ministrima koji su na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije podržali Predlog zaključka o obrazovanju radne grupe za razmatranje aktivnosti i mera u cilju aktiviranja obaveze služenja vojnog roka.

Istakao sam da je to za Srbiju velika stvar, ne samo za odbranu zemlje, već i zbog toga što će mladim ljudima osnažiti osećaj odgovornosti i ozbiljnosti, koja će im biti potrebna za sve ono sa čime će se susretati i u civilnom životu. Posebnu korist od obaveznog služenja vojnog roka imaće i gradovi i opštine u kojima su kasarne, jer će ti krajevi ekonomski da se podignu i još brže da napreduju i da se razviju.

Obavestio sam Vladu Srbije o jučerašnjem sastanku u Briselu, kao i o razgovorima koje sam imao u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji, a posebno o predstojećim sastancima koje ću imati sa svetskim liderima, na kojima će glavna tema biti upravo položaj Srba na KiM, kao i mere koje preduzimamo u tom smislu.

Posebna tačka dnevnog reda bila je energetika, sa akcentom na projekte, potencijale i planove Srbije u svim njenim aspektima. Zamolio sam članove Vlade da sve aktivnosti koordinišu sa predsednikom Vlade i ministrom finansija, u cilju što veće efikasnosti i sveobuhvantog pristupa jednom od najznačajnijih pitanja budućnosti naše zemlje.

Svakako, razgovarali smo i o pretnji od poplava, analizirali smo situaciju i mere koje možemo da preduzmemo u tom smislu kako bismo sačuvali živote i imovinu naših građana i sveli potencijalnu štetu na minimum. Posebno sam naglasio da niko ne sme da potceni stepen opasnosti ove situacije, apelujući na sve članove Vlade da izvrše opsežne 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (8)

Loading
Tera

22.09.2024 00:04

Vucic se sigurno dobro pripremio za sve sastanke koje ce imati u UN

Vladimir

22.09.2024 00:05

Odlično je videti predsednika Vučića kako aktivno predstavlja Srbiju na međunarodnoj sceni. Očekujem da će doneti značajne rezultate

Vukašin

22.09.2024 00:07

Bilateralni susreti sa više od 40 svetskih lidera su sjajna prilika za jačanje naših odnosa i promociju Srbije.

Slavko

22.09.2024 00:08

Učešće na Samitu o budućnosti i temama veštačke inteligencije pokazuje da Srbija želi da bude deo globalnih trendova.