OPOZICIJA ZLOUPOTREBLJAVA I TRAGEDIJU KOD KRALJEVA! Imate li bar zrno duše?

Autor: B. B. - E. S. T.

Vesti

23.09.2024

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bestidno koristeći pogibiju, Ponoš je ovog puta prevazišao samog sebe, kaže premijer Miloš Vučević

OPOZICIJA ZLOUPOTREBLJAVA I TRAGEDIJU KOD KRALJEVA! Imate li bar zrno duše?

Foto: Tanjug/Darko Vojinovic, printskrin/instagram/192_rs

Opozicija odavno ne bira sredstva u pokušajima da stekne neki poen među građanima, te neretko demonstrira spremnost da politički lešinari i nad tragedijama, što vide kao priliku za napad na državu i rukovodstvo predvođeno predsednikom Aleksandrom Vučićem.

VUČIĆ GLAVNA META

Kao što se nisu libili da zloupotrebe prošlogodišnje tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar" i selima Malo Orašje i Dubona u Mladenovcu, u kojima je stradalo 19 osoba, nisu se ustručavali da isto ponove i u slučaju saobraćajne nezgode koja se dogodila u subotu, kada je u sudaru vozila Vojske Srbije i putničkog auta poginuo otac s troje dece, kao i još jedna saputnica.

Tako je Zdravko Ponoš, lider partije Srbija centar - Srce, upitao šta je s komandnom odgovornošću, moralnom i potom predsednika Vučića pitao da li je "i u nedelju bio 'vrhovni komandant' ili je to samo kad razdrljen vrši smotru?"

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak

To što Ponoš radi, osim što je političko lešinarenje, vrhunski je kukavičluk. Znači, sve je u skladu s njegovom biografijom

Premijer Miloš Vučević ocenio je da opozicija zloupotrebljava tu tragediju "zarad jeftinih političkih poenčića" i da im je meta ponovo predsednik Vučić, kog ne može nikako da pobedi, pa s društvenih mreža i iz tajkunskih medija iznosi laži, pretnje i vređanja.

- Bestidno i sramotno koristeći za političko obračunavanje veliku tragediju jedne porodice, tugu od koje svaki normalan čovek može samo da zanemi, Ponoš je ovog puta prevazišao samog sebe. Ne čudi što ne razume šta je red i čast jer ih nema, ali zato jako dobro razume kako se seku i tope tenkovi i drugo oružje i kako se uništava srpska vojska jer je za to maher. Ovo je vreme duboke tuge, i ja ne želim ništa više o Ponošu, osim da mu javno poručim - sram vas bilo!

Marković: Kao da priželjkuju nesreće

Aleksandar Marković, poslanik i član GO SNS, kaže za Srpski telegraf da ne postoji tragedija ili nesreća, pa čak i elementarna nepogoda koju Ponoš i ostali poslušnici Dragana Đilasa, lidera SSP, nisu spremni da iskoriste u dnevnopolitičke svrhe:

- Ponekad se stiče utisak da oni prosto priželjkuju neke nesreće ne bi li napali Aleksandra Vučića ili Vladu Srbije. Krajnje degutantno!

SAMO NEGATIVNO

I Nebojša Bakarec, poslanik i član Predsedništva SNS, kaže za Srpski telegraf da u svetu niko od opozicije politički ne zloupotrebljava tragedije.

- Kada se desi masovno ubistvo, opozicija okrivi vlast i predsednika Vučića. Kad se desi i nešto jako dobro, na primer, otkriće rude litijuma, koju treba iskoristiti, opozicija to prirodno bogatstvo proglasi otrovom koji će da pobije pola Srbije. Kada nam svet dodeli EXPO, opozicija kaže to je megakorupcija. Našoj opoziciji nema leka - dodaje Bakarec.

Graovac: Pokušaj slabljenja pozicije vlasti

Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost ocenjuje da je generalno problem naše političke scene što opozicija tradicionalno ne može da se izdigne iznad dnevnopolitičkih interesa i kritikuje sve što radi vlast, makar to bilo i dobro.

- Ni oko osnovnih, najznačajnijih nacionalnih ciljeva ne možemo postići koncenzus vlasti i opozicije. Primer je pitanje KiM, koje opozicija, nažalost, uvek koristi ne bi li oslabila poziciju vlasti. Slično je i po svim drugim pitanjima, poput slučaja "Ribnikar", poplava... I ne očekujem da će se ta odlika naše političke scene menjati - navodi Graovac za Republiku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading