OGLASIO SE LAJČAK NAKON SASTANKA SA VUČIĆEM: Evo o čemu su razgovarali predsednik i Specijalni izaslanik EU

Autor:

Vesti

26.09.2024

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodno se oglasio i predsednik Vučić

OGLASIO SE LAJČAK NAKON SASTANKA SA VUČIĆEM: Evo o čemu su razgovarali predsednik i Specijalni izaslanik EU

Foto: Tanjug/ TANJUG VIDEO

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, na marginama Generalne skupštine UN (GSUN) u Njujorku, detaljno razgovarao o najnovijim dešavanjima u okviru dijaloga i primeni Ohriskog sporazuma, u svetlu Plana rasta za Zapadni Balkan. 

- Jutros sam razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na marginama GSUN. Razgovarali smo detaljno o ​​najnovijim događajima u dijalogu i potrebi za ponovnim angažovanjem i implementacijom Ohrida, takođe u svetlu Plana rasta EU za region - naveo je Lajčak u četvrtak na društvenoj mreži X.

 

 

Predsednik Vučić nakon sastanka

Predsednik Vučić izjavio je da su AP Kosovo i Metohija i opstanak našeg naroda na svojim ognjištima glavna tema svih njegovih sastanaka u Njujorku, kao i da je prilikom razgovora sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom ponovo ukazao na rušenje svega što je potpisano i prihvaćeno Briselskim sporazumom.

- Kosovo i Metohija i opstanak našeg naroda na svojim ognjištima glavna su tema svih mojih sastanaka ovde u Njujorku, a sa Miroslavom Lajčakom sam razgovarao ne samo o situaciji na terenu, sa kojom je on vrlo dobro upoznat, već i tome šta EU i međunarodna zajednica ne čine, a u obavezi su, kao i o tome šta Srbija, u okviru svojih mogućnosti, namerava da uradi kako bi zaštitila svoj narod i njihovo pravo na život i slobodu - napisao je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbiejav.

Vučić je istakao da je informisao specijalnog predstavnika EU o paketu usvojenih mera u cilju zaštite Srba i ponovio da "nećemo dozvoliti pogrom i progon svog stanovništva".

- Još jednom sam pozvao međunarodnu zajednicu da se konkretno i odlučno angažuje po suštinski važnim pitanjima za opstanak srpskog naroda na KiM i regionalnu stabilnost -  naveo je predsednik Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (11)

Loading
Stefan

26.09.2024 07:46

Vecita borba za nase nacionalne interese hvala Aleksandru Vucicu

Rade

26.09.2024 08:08

Želimo da budemo deo Evrope ali ne po svaku cenu

Svetlana

26.09.2024 08:32

Vučić i Specijalni izaslanik EU razgovarali su o najnovijim dešavanjima u okviru dijaloga i primeni Ohriskog sporazuma. Vučić je za mirno rešenje ove situacije .

Esa

26.09.2024 08:37

Treba da i Pristina ispuni zahteve iz svih potpisanih Sporazuma. Sta Srbija trci pred rudu.