"DOBIO SAM POHVALE OD ZAPOSLENIH U UN"! Vučić nakon govora na Generalnoj skupštini UN: "Retkost da neko sme da iznese ono što smo izneli mi"

Autor:

Vesti

26.09.2024

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ja sam govorio ono što mislim i osećam, rekao je predsednik

"DOBIO SAM POHVALE OD ZAPOSLENIH U UN"! Vučić nakon govora na Generalnoj skupštini UN: "Retkost da neko sme da iznese ono što smo izneli mi"

Foto: printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je od zaposlenih u Ujedinjenim nacijama dobio pohvale za svoj govor na 79. zasedanju Generalne skupštine UN, jer je, kako kaže, retkost da neko sme da iznese ono što smo izneli mi.

"Nije pitanje da li sam ja zadovoljan. Ja sam govorio ono što mislim i osećam, iznosio sam činjenice, ali govorio sam iz duše srpskog naroda, iz duše svakog građanina Srbije", rekao je Vučić u razgovoru za Pink televiziju.

Vučić ističe da tom prilikom nije rekao ništa loše ni o kome.

"Govorio sam ono što mislim da je uzrok problema. Ja mislim da je suštinski problem u tome što ljudi sa Zapada, pošto su oni bezgrešni i smatraju sebe bogovima, oni nisu u stanju da kažu - izvinite", rekao je Vučić.

Kako kaže, to ne bi promenilo njihovu politiku, ali bi nama bilo lakše.

"Međutim, to nikada nismo čuli i verujem da, neću da kažem nikada, ali u narednih 10 godina to nećemo čuti", rekao je predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija mora da ide u korak sa najrazvijenijim zemljama, kako bi ih pratila u tehnološkom razvoju i inovacijama i nastavila da se razvija.

Vučić je rekao da je došlo novo doba i da svi moramo da se prilagođavamo novonastalim okolnostima, iako, kako je rekao, ima i onih koji ne misle tako.

"Uvek imate ljude koji su zaustavljali napredak i nisu razumeli šta sve novo vreme može da donese. Zato sebe morate da menjate da biste uspeli u nečemu", naglasio je Vučić za Pink.

Govoreći o potrebi da se prate razvijene zemlje, Vučić je slikovito istakao da, ukoliko se u "jednom vozu Amerika i Kina nalaze u prvom i drugom vagonu, da Srbija radi na tome da bude u trećem ili četvrtom".

"Moramo hitno da se ukrcamo u neki vagon ako želimo da napredujemo. Moramo da radimo i da to pratimo, na razvoju nauke, inovacija, obrazovanja, a ne samo da se bavimo kuknjavom. Ako to ne razumemo, crno nam se piše", naglasio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading