VUČIĆ SA MICOTAKISOM: Predsednik preneo grčkom premijeru zabrinutost zbog TERORA NAD SRBIMA NA KiM!

Autor:

Vesti

26.09.2024

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srdačan susret u Njujorku

VUČIĆ SA MICOTAKISOM: Predsednik preneo grčkom premijeru zabrinutost zbog TERORA NAD SRBIMA NA KiM!

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić susreo se sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirjakosom Micotakisom tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN.

- Srdačan susret u Njujorku sa Kirjakosom Micotakisom i razmena mišljenja o situaciji u regionu, našim bilateralnim odnosima i evropskom putu Srbije.


Preneo sam premijeru Micotakisu zabrinutost zbog svakodnevnog terora sa kojim se sučavaju Srbi na Kosovu i Metohiji, zahvalio na dosadašnjoj principijelnoj podršci Grčke teritorijalnom integritetu Srbije i zatražio dodatnu potporu našim naporima u cilju zaštite srpskog stanovništva.

Bilateralna saradnja Srbije i Grčke je na zavidnom nivou, baš kao i bratski odnosi naša dva naroda. Nastavljamo zajednički rad na jačanju i širenju ekonomskih veza, kao i na energetskom i infrastrukturnom povezivanju - napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

Podsetimo, predsednik Srbije se prethodno sastao sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom u Njujorku.

 - Sa generalnim sekretarom UN o glavnim temama 79. zasedanja GS, globalnim ciljevima održivog razvoja i potrebi za intenziviranjem međunarodne saradnje i uloge UN u rešavanju narastajućih izazova kao što su ratni sukobi, humanitarne krize, energetska tranzicija, klimatske promene i borba protiv siromaštva i nejednakost - napisao je Vučić.

On je takođe danas izjavio da je od zaposlenih u Ujedinjenim nacijama dobio pohvale za svoj govor na 79. zasedanju Generalne skupštine UN, jer je, kako kaže, retkost da neko sme da iznese ono što smo izneli mi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading