PREDSEDNIK VUČIĆ O RATU U UKRAJINI! Rusi su sve iznenadili, Evropa ovako ne može da izdrži

Autor:

Vesti

26.09.2024

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik se ne nada skorijem kraju rata.

PREDSEDNIK VUČIĆ O RATU U UKRAJINI! Rusi su sve iznenadili, Evropa ovako ne može da izdrži

Foto: Printscreen/Informer

Predsednik je dodao da će Amerika uvek biti snažna protiv Rusije, ali će morati da sagledava i svoje položaje. 

- Svi govore o svom miru, a to je pobeda nad protivnikom, i dovoljno je bilo da čujete predsednike raznih zemalja, a oni to vide kao poraz Rusije. Svi otvoreno govore o tome, a na kraju će mir biti, zato će biti borba za svako selo i svaki grad, što će trajati 10 godina recimo bez kakvih rešenja. Tako će sada da bude, na dostignutim linijama, ali će to biti suštinsko rešenje. Evropa ne može da izdrži, a u Americi to nije glavna tema. Migracije, ekonomski i zdravstveni problemi su u prednosti, a tek na 9. mestu je pitanje Ukrajine - dodao je. 

- Rusi imaju sada, uz sve probleme, ne pokazuju da se sa tim suočavaju. Naravno da imaju ekonomske probleme, ali da li su pokazali da su žilaviji, što se ekonomije tiče, da. Ne potcenjujemo njihovu vojsku, naravno, očekivalo se da će ruska ekonomija brže da potone, iskoristili su svoje resurse da podignu svoju vojnu i namensku industriju, i to je ono što Rusiju drži ekonomski - dodao je. 

Na pitanje da li će biti mira, Vučić je rekao da još uvek nije očigledan kraj.

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić susreo se sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirjakosom Micotakisom tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN.

- Srdačan susret u Njujorku sa Kirjakosom Micotakisom i razmena mišljenja o situaciji u regionu, našim bilateralnim odnosima i evropskom putu Srbije.


Preneo sam premijeru Micotakisu zabrinutost zbog svakodnevnog terora sa kojim se sučavaju Srbi na Kosovu i Metohiji, zahvalio na dosadašnjoj principijelnoj podršci Grčke teritorijalnom integritetu Srbije i zatražio dodatnu potporu našim naporima u cilju zaštite srpskog stanovništva.

Bilateralna saradnja Srbije i Grčke je na zavidnom nivou, baš kao i bratski odnosi naša dva naroda. Nastavljamo zajednički rad na jačanju i širenju ekonomskih veza, kao i na energetskom i infrastrukturnom povezivanju - napisao je Vučić na Instagramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Iva

26.09.2024 21:05

Iskreno se nadamo da ce se rat izmedju Rusije i Ukrajine zavrsiti sto pre.

Savo

26.09.2024 21:06

Rusija je zaista kroz ovaj rat,pokazala koliko je jaka.

Minja

26.09.2024 21:07

Sto pre da se zavrse sukobi izmedju Rusije i Ukrajine,jer to svi osetimo,na razne nacine.

Sara

26.09.2024 21:08

Rusi su zaista velika i jaka sila.